自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我本身亦係用緊Huawei P20 Pro,因為而家Huawei冇Google同5G, 真的轉唔到其他品牌,所以睇咗半年有多,終上星期買咗Honor Magic5 Pro, 你可以上YouTube睇啲評測, 佢啲工程師都來自Huawei 班底,所以好多功能同Huawei 好相似,用了一星期,亦好快上手,感覺滿意。

只是冇Smart Octopus, 但對我冇影響,因我而家用緊個人八達通。亦對女士來講可能覺得有啲重(219g),但我接受到。

子爵府

Mochachoi 發表於 23-4-30 07:46
我都係用緊 P20Pro ,因為無 Google 無轉。想問下Magic 5 Pro 映相比較起 P20Pro 如果?
...

Honor Magic5 Pro 在各品牌旗艦手機,影相佢唔係最好,但各樣功能都平均,佢賣點係

AI動態捕捉鷹眼鏡頭
12+512GB內置記憶體
全球首款2160hz PWM調光LTPO展幕
5100mAh超長續航

你可以去各大電器舖有實物試玩體驗同比較

子爵府

MissMaMa 發表於 23-4-30 08:10
見到呢個post好開心,我仲用緊5年前Mate 10,又係想轉機

我都用咗華為手機5、6年了,最初用P10 Plus, 之後用P20 Pro 一直到而家,3年前送了一部又係華為入門版手機比阿仔初用,但佢嫌太慢 Ram同内存唔夠用成日hang機,但搵唔到華為其他型號比用,最主要冇Google,直到上年都轉咗用OPPO 手機(有Google, 有5G)

子爵府

ilovepizza 發表於 23-4-30 08:30
Oppo 同小米唔差

我買OPPO手機比阿仔都係中價機,始終學生唔需要用太貴手機,夠佢用就得,見佢用得幾開心。

至於小米,我曾經考慮過13 Pro, 最主要有Lieca鏡頭,但512GB都要$8千幾就有啲卻步了,而家Honor Magic5 Pro 都係$7千多,有啲上台優惠仲平只係$6千左右,仲要係512GB内存,旗艦機真係算平。

子爵府

bluepand 發表於 23-4-30 08:44
我都買咗超正

最緊要用得開心,目前我見有很多正面評價,相信亦吸納不少用緊Huawei 而需要Google嘅用家

子爵府

MissMaMa 發表於 23-4-30 08:54
謝謝jm 分享 想請問是用Oppo哪一個型號?

我仔用OPPO A74 5G 當時買$2500都唔使

子爵府

emibaby 發表於 23-4-29 22:36
之前用華為P10 pro,幾個月前轉咗honorx9a

聽聞X9a嗰Mon好硬正,形容可以開合桃

子爵府

回覆樓主:

每人選擇唔同,最緊要用得開心,每人需要唔同,所以問下自己需要乜嘢手機。

子爵府

回覆樓主:

我都係用消費券搭夠,自己貼一半出嚟。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊