時政擂台

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

sabun 發表於 19-7-28 20:33
點解呢幾天咁都冇出來嘅
連小朋友都問點解我們的特首唔理香港嘅
...

失左蹤,完全無特首狀態咁。
但香港警隊,警務人員,個個星期都冇得休息。

翡翠宮

二姑婆 發表於 19-7-28 21:20
689對香港最大傷害係癈左ICAC,
如果ICAC仲係正常運作,
大家對世道仲有點盼望。

呢個對香港既傷害好大,但冇辦法,要和內地接軌,可能癈,也是遲早的事。C9亦唔會理。

就好似警黑勾結一樣,佢地唔會覺得係咩問題,有人幫佢打遊行示威人士,佢地仲要不知幾開心興奮。

翡翠宮

ohbeauty 發表於 19-7-28 21:23
我覺得成班行會成員同建制好似同社會脫哂節咁,離哂地咁!分分鐘佢地可能仲未知今時今日點解香港會攪成咁 ...

班保皇議員根本需要用腦思考,佢地一句「外國勢力」己經覺得解釋晒一切的了,好易做。

翡翠宮

alicecmc2003 發表於 19-7-28 21:49
回覆 wing514 的帖子

終於搵到個知音人

真正愛香港既人,點會開心見到警察受傷?示威者被打?香港被破壞?
果d因為政治立場不同只會指責別人的人,只是發洩,並不真心愛香港。

翡翠宮

minmin 發表於 19-7-28 21:45
警黑喱單野,D人覺得無問題先恐怖!
可否講解廢icac 單野,U G L單野因我不太清楚!
我都係今次俾林鄭搞到 ...

我唔會覺得恐怖,BK見慣不怪了。

翡翠宮

princesscupcake 發表於 19-7-28 21:55
《議事規則》中只有「撤回」和「押後」,根本沒有「壽終正寢」[已死」。
...
呢鋪我簡直覺得立法會秘書「失職」,有咩可以不提主席,原來唔可以暫緩,只有撤回及押後?!
可能咁,一早就解決左個問題。

首頁

尾頁

跳至