自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

ddjonas 發表於 20-3-12 12:51
兩個仔仔都好可愛

有兩個咁可愛既仔都夠個男人,有就錦上添花,冇咪算囉,可有可無。

翡翠宮

~香奈兒~ 發表於 20-3-12 14:07
真係可以咁睇得開咩

唔係睇得開唔開,係愛從來都唔係保証到永遠,今日唔知聽日事。但子女同自己既關係就永遠都唔會變。

我前上司同老公好恩愛、有對仔女,一家好幸福。我話我真係好羡慕佢。

佢當時就同我分享:唔好以為幸福可以到永遠,我時時都準備好有一日,老公會突然同我講,我已經唔需要你。我要肯定自己係可以靠自己都生存到。

無野可以唔變,即使我地每日行出街都可能會死。只可以話珍惜所愛既人,仲可以既時侯好好愛佢,好好享受每一天。到一天自己要離開/或佢要離開,都唔會後悔。

若曦    發表於 20-3-12 15:47

翡翠宮

Jane1983 發表於 20-3-12 15:10
伍姑娘老公影到疑似車震,都可以當睇唔到。呢比個法國佬都係錫吓遮,輕微好多。
...

咁又係,只要個老婆肯原諒就可以,Sammi都好大量咁原諒安仔。
兩公婆經歷既,係兩個人既事,外人管唔到。

翡翠宮

feclagnes 發表於 20-3-12 18:37
Sammi同女主角都4張啦,有無錢嘅女人,都想老來有伴,正所謂男人40一支花,女人40爛茶渣,所以,好多時女 ...

仲肯對你好,都算浪子回頭金不換的了,都可以考慮原諒。最少,女人有自主權。

幾多男人玩完又完、玩完又玩,都冇比面過老婆。你睇洗米華,子皮老公等等,玩左幾耐?

或者咁講,對於某d女人,個男人仲肯比自己做正室,作為正室都己經算win左,出面幾多野花,都唔會理。唔知呢d女人,佢地又會唔會開心?

翡翠宮

feclagnes 發表於 20-3-12 22:04
睇得通透咪開心囉,其實好多fb, ig表演恩愛都未必係真,反而低調嘅,仲恩愛
...

所以,其實肯原諒自己老公既,都未必是「人老珠黃」冇得㨂之下的選擇,最少,主導權仲係女人手上。

女人肯原諒,可能因為有愛、兩人有經歷、男人仲肯回頭。。。。點都好,只是兩個人之間的事,佢地開心就好。

首頁

尾頁

跳至