時政擂台

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

artroboy 發表於 19-8-1 15:11
係有打鬥慣例,不過正統係一對一,唔會圍打,亦唔會狂打頭。

香港仔仔太斯文,無任何反抗。
輸都唔需要打人吧?

翡翠宮

artroboy 發表於 19-8-1 15:16
紐西蘭、澳洲大學區貼個連儂牆都被人插喉、推撞,呢d有合法打鬥既更可以毫不顧忌啦。不意外。內地國技之一 ...
近日,的確見到一種中國人仇港人的情緒在蔓延,我唸有部份中國人是誤會了港人發表意見,就是港獨。

心痛這種誤會存在,唔希望見到咁既仇恨情緒蔓延。

翡翠宮

artroboy 發表於 19-8-1 15:28
有乜好心痛?人地從來無當自家人。諗多咗。

我自己覺得,永遠都係一家人,始終大家都是中國人。
不過香港人普遍較斯文,永遠唔夠佢地打。

翡翠宮

白糖糕 發表於 19-8-1 16:01

最緊要香港隊報平安未?最驚比人告返轉頭
我見班香港仔最後都企到起身,應該冇咩。
不過佢地最君子是,沒有還手和沒有打返轉頭。
香港人就是香港人,我們的質素真的好好

翡翠宮

luckybaby2011 發表於 19-8-1 16:05
而家好多年青一輩想法不同、佢地係自覺係HongKonger 、Hong Kong is not China

好難喎,香港都回歸左中國20年有多,我以為大家都接受晒香港己經係中國一部份。
我仲以為我己算最食古不化,早就應該加入民建聯食蛇齋餅~

翡翠宮

momo06 發表於 19-8-1 17:22
誤咩會,根本就繫官媒、自媒同玻璃心引導國民,總之唔做順民=港獨。
尋日先見到有何君堯被"港獨"挾持打傷 ...

你都有道理。

全定性你們是「港獨」,分裂國家,罪大惡極。那怎不顯得黨是正確無誤?!永遠立於不敗之地。

就似定性612是暴動一樣,怎不顯得警方大力鎮壓是正確?

翡翠宮

little06 發表於 19-8-1 20:02
打人嘅球員已被禁賽。唔係啲人講打人係平常囉。

能正面處理了就好。

首頁

尾頁

跳至