婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:子宮息肉

我昨日剛剛在仁安做完啦,之前都係因為不正常出血,醫生懷疑係荷爾蒙出血,食左3個月避孕丸調節都繼續有出血。然後醫生建議做宮腔鏡,好快,影相睇到最小5粒息肉,抽左組織化驗,醫生話會好快復原,有病不要拖,快點就醫!
我在仁安分科診所睇,然後轉介來仁安做手術,現未埋單單預計3萬左右,可做參考!

大宅

好快,我印象鐘1845 入手術室麻醉,出來1930 比人拍醒-,醫生話做左半個鐘左右,其實唔多痛,今早已經出院啦,放心

大宅

結果埋單38K, 其中有16k 係醫生費

大宅

唔加朋友發唔到pm,我又唔知可不可以開名😅😅
你搵荃灣仁安分區診所李醫生,得一個姓李的

濛查查    發表於 15-3-24 23:10

大宅

引用:Quote:jacmklam+發表於+15-3-24+11:53+好快

原帖由 Chrislp 於 15-03-25 發表
要住一日呀?仲以為即日走得。係米全身麻醉?
醫生是男醫生,我不知他外面有沒有診所
另外因為我要 claim 保險所以要過夜,可以問問醫生是否要即日走

濛查查    發表於 15-3-25 19:48

大宅

我仁安做唔駛排,政府我就唔知啦

大宅

回覆 liming19830830 的帖子

我是全身麻醉的! 醫生當時話如果在診所做的是抽組織, 只有約7-8成準的, 你有無問醫生可否入院做嗎?

大宅

回覆 BBCoffee 的帖子

BBCoffee, 我都有類似情況, 第一個cycle 當時來左經後, 10及日後又再來過, 一個月來2次, 醫生話頭1-2個月都會亂的..但我在穩定了之後仍然有出血, 所以就入院徹底D, 之後發現有息肉就割曬啦

大宅

回覆:BBCoffee 的帖子

Bbcoffee , 你生完幾耐有呢個情況?我約係生完一年左右出現呢個情況,生完來經來得好差,量多,超痛而且時間不準,所以都徹底d, 醫生話成因不明,不過不用擔心,只要是良性就得!

首頁

尾頁

跳至