時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

火都黎,醫護係人,咁萬寧,百佳,惠康、街市員工等都唔係人?佢哋一樣每日面對住無數可能有病毒嘅人,佢哋嘅薪水比醫護少得多多聲,一樣堅守崗位,同一樣面對病疫醫護就可以罷工,學某d人話齋出得糧就要俾人x全家架啦,點解醫護又有特權?出邊d人一樣都為香港分分鐘冇咗條命!每一個工作崗位都有為香港付出,只係佢地從來默默付出冇人報導,佢哋一樣偉大,只淨係醫護。

男爵府

小魔童 發表於 20-2-2 00:19
火都黎,醫護係人,咁萬寧,百佳,惠康、街市員工等都唔係人?佢哋一樣每日面對住無數可能有病毒嘅人,佢哋 ...

打少個唔字,唔淨係醫護

男爵府

向所有為香港默默奉獻嘅人讚,你哋需要看似微不足,但冇咗你地,香港市民買唔到食物,日常所需,敬佩你哋今時今日日日都可能接觸萬千病毒帶菌者嘅環境下都依然緊守崗位解港人所需,你地嘅薪水絕比醫護少幾倍,但你地嘅風險比某d人冇少,如果話值得尊敬,我尊敬呢d人多d!

男爵府

kelly_wong123 發表於 20-2-2 00:43
宜家全部病人冇人理嗎?有報導話有病人因醫護罷工而失救致死?有先再討論吧
...

但個報導話幾千個醫護投咗一票,新聞出咗,反對先得果幾票,請問平民百姓如我相信邊個平台?在線等你

男爵府

全心全意 發表於 20-2-2 01:01
都好呀!聽日你叫林鄭炒曬3000幾個醫護人員!星期一咪無罷工囉

所以引入外勞香港呢班嘢咪驚到震一震囉,點解唔比引入外勞吖,心知肚明啦

男爵府

evahui619 發表於 20-2-2 14:20
萬寧百住阿姐要面對既環境,同醫護面對既又會相同?

入面睇醫生既人,咳緊發緊燒,又可能係懷疑個案?你 ...

你呢句出得糧即係你都認同醫護逗得份人工都應該返工啦,係咪咁意思?

首頁

尾頁

跳至