自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

mongng 發表於 23-12-21 14:56
我覺得係台省YouTuber有問題,明明係訂三人一間,一人一間,最後8人入住,唔好以為一樣,因為四人用餐同8人 ...

我睇左,但係佢哋係bookxxx.com定agoxx 訂8人架喎,有晒email, 亦收左8人錢,係酒店同agent溝通上出錯,不是YouTuber攞著數喎

侯爵府

peterpig 發表於 23-12-21 15:33
自己經agent訂衰左, 走去找酒店悔氣, 仲吾夠無恥, 個職員都算好啦同佢搞玩幾個鐘, 不嬲都係叫人客人自 ...

你係咪從來都無試過自由行?否則你應該會理解,無試過就真係無辦法講得明比你聽

侯爵府

Kiko仔 發表於 23-12-22 02:59
我理解係 4 個人BOOK 左兩間4 人房。因為服務費係案人頭收既。
酒店認為 2 間 4 人房要收 8 個人頭費,應 ...

唔係好明你第三段講咩?佢地8個人比晒錢,如果唔係比足相信酒店唔會最後無端端妥協比佢哋住。你話入鏡間房超過4人?咁過隔離房眾集傾計有咩問題?訓覺自然分返兩間房啦
其實最後酒店比返佢哋整床鋪就證明佢哋比齊8人錢,唔通酒店比人嘈兩野就4人錢比佢8人住咩?再嘈搞事人哋一定叫警察啦!真係傻的嗎?

侯爵府

Kiko仔 發表於 23-12-22 04:07
YTuber 無顯示佢地當初點BOOK,但佢地話係BOOK 兩間4 人房。

因為大部份溫泉酒店無論你幾人多人BOOK,都 ...

所以咪係booking問題囉,比晒8個人錢唔等於8個人住??!!咁都得?我指出佢哋唔係攞著數,係誠實book左8人比晒錢,然後出咗事故⋯⋯
我都贊成其他人講,要再send email同酒店confirm清楚先

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊