烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

夏天玩到顛 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

魚柳$12
白汁$11/罐,分兩次用,今次成本$5.5
意粉$11/包1kg,我今次用左150g,估計成本只要$1.6

$12+$5.5+$1.6=$19.1<<<嘩,仲要兩大一小食,正呀!!!

unasze  你用那款魚柳?:ilove   發表於 14-9-1 22:06

男爵府

夏天玩到顛 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 joyeeso 於 14-08-23 發表魚

原帖由 timtamgal 於 14-08-23 發表
邊隻白汁?
金寶罐頭湯咋…

男爵府

回覆:做個靚太 的帖子

係喎…$11/2個,我諗我只係用半個左右,$2.75

男爵府

回覆:sammibaby 的帖子

我覺得係個pan嘅問題,我之前用個隻又係會碎哂,近排換左個數字屋買嘅好好用喎,煎pancake,煎蛋都唔痴底,而魚柳就解凍後印乾水,用少少鹽黑胡椒香草兩邊醃下佢,煎個時開大火落油煎左一邊金黃先到另一邊,唔好成日搞佢,就係咁囉,試下!!!

男爵府

回覆:wongjoetabo 的帖子

係呀,其實主要都係老公同個仔(就嚟三歲)食飽,我就兩\"住\"仔意粉就得喇,所以都夠食,嘻嘻...

男爵府

回覆unasze 你用那款魚柳?

我係惠康買兩件裝個d鯰魚柳咋...

首頁

尾頁

跳至