婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

A.Yin 發表於 12-9-12 15:57
我今次真是冷靜唔到,之前除了深圳我都仲"可以"同自己講,唓唔關我事。

但今次唔得,她想penetrate得太 ...

所謂切肉不離皮,站係你C6既立場,照顧無人理既Y亦無可厚非,但之前發生咁多事,仲要搞到連BB都要比埋佢湊,我絕對相信BB長大後既價值觀都被嚴重扭曲,另外阿E、表弟如果係好既,親戚上頭招呼佢嚟住1-2個星期都無問題,問題係呢幾件野連你父母都搞埋,就更加無理由要招呼佢,比佢哋落地生根‧

至於商人,我又唔覺佢真係可以算到咁遠,果家人成家都係怪獸咁比你有機會同即刻同佢割席啦! 但亦唔排除商人嚟個順水推舟,反正佢同Y都無感情,而Y離開佢勢力範圍,亦可減少製造問題既機會; 不過我信相商人無預計到Y會帶埋阿E佢哋到就真! 所以係無可能按照你C6既計劃生活,我EQ低,再咁搞發真係連老公都可以唔要,反正你有父母支持,自己又有學歷事業,同BB返香港都可以有舒適生活!

ahMeow  agree  發表於 12-9-13 02:19

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

A.Yin 發表於 12-9-13 20:51
理咪唔理囉,她奈我咩何。我話問題咪就係,她會打去公司又上門囉,仲唔夠呀?

咁C6又覺得,都係搞到他自己 ...

佢要嚟AU,你無辦法唔比佢嚟! 佢要帶晒合家人嚟,你亦權阻止佢哋! 但你絕對有權過你想要既生活,你C6根本無可能唔理Y,而Y亦無可能搞唔到你哋,就算三口六面講都好,Y係唔會跟你既條件嚟行,而Y所謂既幫你湊B,只不過係一個換取阿仔見面既工具,想佢湊得合你心水就一定無可能,既然係咁,多一事不如小一事,唔洗見面亦唔會比佢湊。

成件事關鍵人物係你C6,但佢無可能制止到Y任何無理要求,就算佢上你C6公司搞事,最終都一樣搞到你,你同BB一定受牽連,咁可以點? 即係永遠都沒完沒了,同埋一陣個Y話要睇BB,見到面跟住賴死唔走,係公共場所又喊又叫話個仔唔理佢點算? 趁而家做定2手準備,留多少少現金係身,有咩事帶埋BB返香港啦!

翡翠宮

無事就好啦! 呢個女人真係

翡翠宮

恭喜晒! 先唔好諗佢住,照顧好自己同BB先,佢而家扮死狗都係因為你媽係度,遲啲你媽返咗去,佢就打回原形,所以趁而家安心坐月,養好精神到時見步行步啦! take care!

翡翠宮

A.Yin 發表於 12-11-15 03:00
我喺母乳版呀

因為商人提出同Y離婚(商議階段),我驚離哂題(再無"深層矛盾"),就冇update~
見到你update就安心喇!
既然一早已無感情,商人應該早啲同佢離婚,雖然對Y係殘忍啲,但點都好過因為無安全感而患得患失,做出咁多以為可以"認定"自己地位既事,就唔會咁剋人憎。 你C6對佢哋離婚有咩睇法? 應該會同情Y,小心佢因為人家"表演好",要求同你哋一齊住呀!

翡翠宮

A.Yin 發表於 12-11-16 23:52
不知從何說起.....

話說呀Y變身好人,我媽同c6都落撘,成日暗示我小器(我心諗點解她做咁多過份的嘢都可以 ...

好精彩! 等你up date

翡翠宮

A.Yin 發表於 13-4-18 08:40
**唔好意思,噚日network有D問題**

話說不知何時3就話:我跟你說,你們的家事我都一清二楚。前陣子董事長 ...
冇諗到3好平靜咁話:我打掉過一個孩子....

比我聽到呢句就會話,你哋大6人成日都咁隨便同男人上床落仔,有咩事都係自找! 激死佢!

翡翠宮

緊弛熊 發表於 13-4-19 09:51
俾我聽完會仲炆
我都係!

翡翠宮

pcbu 發表於 13-4-30 16:48
我好鍾意喺度留意既~~~咁米俾人當傻仔??~~如果所有野都係作故仔的話~~我會替你高興~~因為 ...
agree!! 如果咁好文筆既就真係抵你有咁好fans,點都好過要同99鬥三剎呀!

翡翠宮

仲未出下半集呀!

翡翠宮

A.Yin 發表於 13-5-9 21:34
時間:星期六中午
地點:國金軒
人物:男主角:我老豆、女主角:歪理天后、配角:親戚甲乙丙丁戊etc(對任 ...
一開場已經咁精彩!

翡翠宮

終於追晒! 真係好睇過連續劇! 而家總算解決到,真係可喜可賀! 不過話分兩頭,雖然阿Y惡頂夾野蠻,但身為女人都戥佢可憐,臨老先嚟婚變,站係女人立場個人認為商人無可能話比幾多就比幾多,因為以我所知如果係國內有一定官職離婚要上報中央,特別係男方有婚外情更加係大忌,正所謂令比人知莫比人見,個疑似小三(甚至小456789)咁高調,如果阿Y要搞大佢都唔係無得搞,所以其實我贊成向商人爭取更多既野,因為真係佢應份得到既!

祝你以後一家開開心心平平安安,BB快高長大!

首頁

尾頁

跳至