跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:miumiu0101 的帖子

今日要帶一件有關BB物品返學校你哋帶咗乜嘢呢?我搵咗阿囡細個好鐘意食嘅.......奶嘴

大宅

回覆:BB620 的帖子

今日終於可以去接阿囡放學.......1B班係蘋果,香橙,士多啤梨,仲有西瓜組

大宅

miumiu0101 發表於 11-10-2 02:30
你仔仔係A班定B班? 我問左阿女好多次, 佢好多次都話係士多啤利, 所以我都唔知佢係真定假???

1B真係水果組有香橙,蘋果,士多啤梨,仲有西瓜呀!所以我哋小朋友原來冇亂講嫁。

大宅

引用:Quote:is+發表於+11-10-8+10:19+我問囡囡同

原帖由 miumiu0101 於 11-10-08 發表
哈哈哈, 我就係"鄭妙桐"媽咪啦, 你好呀
我問阿女有咩同學仔, 你話有"黃寶穎", "陳詠x"(我唔記得左), "軒軒" ...
呵呵鄭妙桐媽咪你好.......我個囡都成日提鄭妙桐嫁.......唔知你囡囡所講嘅陳詠x係咪我囡囡呢.......佢叫陳詠芯呀

大宅

引用:Quote:is+發表於+11-10-8+10:19+我問囡囡同

原帖由 miumiu0101 於 11-10-08 發表
哈哈哈, 我就係"鄭妙桐"媽咪啦, 你好呀
我問阿女有咩同學仔, 你話有"黃寶穎", "陳詠x"(我唔記得左), "軒軒" ...
不過阿囡係香橙組......

大宅

引用:你地有沒有和小朋友背"金句"? +

原帖由 is 於 11-10-08 發表
你地有沒有和小朋友背"金句"?
有呀.....不過阿囡鍾意背茶點禱文多D.......
感謝天父賜我飲食,
求主助我珍惜點滴,
更有愛心,與人分食,
潔淨食物,更有體力,
奉主名求.阿們!
各位老師請食茶點,
各位小朋友請食茶點,
唔該老師
Thank.......Teacher(發音唔太清楚)
心諗咁長嘅禱文一個月左右你哋就記得

可想而知茶點嘅魔力有幾大喇

大宅

引用:我個女有讀n1,+所以一路都有背主禱文,+其實

原帖由 miumiu0101 於 11-10-17 發表
我個女有讀n1, 所以一路都有背主禱文, 其實我都好奇, 2歲多人仔, 唔識字, 但係可以背到篇主禱文 ...
嘩.....原來你之前間學校嘅禱文一樣咁長嫁......我個囡之前個間好似得兩三句咋.....唔知係咪阿囡偷工減料就唔太清楚.不過佢哋連發音都係啱啱清楚少少,字又未識咁就背多句句字咪叻叻囉

大宅

引用:唉,+阿女已經無心機背金句,+點算

原帖由 miumiu0101 於 11-11-01 發表
唉, 阿女已經無心機背金句, 點算
我囡囡就選擇性背金句內容嘅生字囉

大宅

回覆:is 的帖子

唔知道幾時轉冬季校服呢?

大宅

可能落雨關係感覺涼咗D,唔想阿囡着短衭返學........所以我幫佢換咗冬季喇

大宅

引用:回覆+is+的帖子 仲有,+我有睇過灰色長襪,+

原帖由 miumiu0101 於 11-11-09 發表
回覆 is 的帖子

仲有, 我有睇過灰色長襪, 有好多唔同款, 老板娘問我要邊隻, 我都唔知, 所以唔敢買住 ...
你響邊度睇嫁?屋企附近深灰色長襪好難搵呀

大宅

回覆:manman 的帖子

多謝提供......等我搵日去睇下先

大宅

今日學校派咗一棵(秋英)幼苗比阿囡,要佢哋學習照顧植物,欣賞生命成長.並需記錄生長過程5/3~9/3交回班主任mouth:

大宅

引用:好可愛,我今天特別請假去看囡囡"慈雲山公

原帖由 is 於 11-12-07 發表
好可愛,我今天特別請假去看囡囡"慈雲山公園旅行",還拍了少少你囡囡和我囡囡的vedio,請pm你的e-mail給我, ...
你特別請假去睇囡囡好細心喎我仲諗住今次唔想家長參與添........所以冇請假

大宅

放工返屋企聽到囡囡把聲有少少沙,而且夜晚瞓覺瞓到半夜仲發開口夢添..........我諗佢哋琴日一定玩得好開心囉

大宅

其實從開學至今見到囡囡一日比一日成長,亦較聽教,少脾氣.....可見老師功力十足

大宅

引用:我小朋友最近常說你們小朋友名字。 +

原帖由 altezza1386 於 11-12-09 發表
我小朋友最近常說你們小朋友名字。
係呀.....係呀!阿囡最近都講多咗好多唔同嘅小朋友名......應該係佢哋響學校相處咗成三個月囉......所以會認識深咗

大宅

除咗問老師攞名外,我都有諗過兩個辦法
1:只會回收到咭嘅同學仔,因怕有d家長未必喜歡
2:所有同學都比只寫(同學仔).........再麻煩老師代派

大宅

引用:回覆+BB620+的帖子 唉,+我昨晚要再三同阿

原帖由 miumiu0101 於 11-12-12 發表
回覆 BB620 的帖子

唉, 我昨晚要再三同阿女講, 今日我會諗辦法, 搵佢同學仔的名字, 今晚收工返屋企再比佢 ...
我打咗電話去學校比黎小姐,麻煩佢比上1B 班同學仔名單我,佢話明天放落書包比我呀(因阿囡校車)......佢仲話好多家長都有攞.不如你都打電話比佢啦

大宅

睇咗e生未呀......

首頁

尾頁

跳至