自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

月見草 發表於 19-6-7 16:40
真係「何不食肉糜!」

其實我呢幾日個腦都loop住呢幾個字
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

水晶宮

simplelife 發表於 19-6-7 18:25
佢話月薪6萬有冇另外bonus ? 市好時Bonus 有時多過月薪。佢話冇saving . 草根階層我信呀。佢如果咁窮為何f ...

我突然諗到,d人話人哋眼紅涼薄,其實就好似你去街市買菜,咁經過菜檔見到個阿婆想買菜,你知個菜檔呃稱,然後你好心提下阿婆,過隔離檔買啦,呢檔呃稱㗎。但有個路人經過就話你多事,人哋有本事呃稱你理得人。老老實實,呃稱都仲有得返轉頭找佢晦氣,呢d第時發現佢隱瞞呢樣資產嗰樣花紅想追究都追究唔到。
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

水晶宮

babyjoyce 發表於 19-6-7 23:31
佢個comment到見到有人捐2蚊,唔知點解,我笑咗

原來係有難度㗎喎,要出名先可以落到所有人睇到嘅comment。如果Anonymous係所有嘢都只得organizer睇到,包括comment。

水晶宮

hellomiki 發表於 19-6-8 17:54
bk佢都入左嚟投訴呀? 要版主block? 更顯得佢別有居心 心有屎
...

咁佢又無咁大影響力要拉人封舖都卦咗呢邊先啦,個topic大大隻字話佢係騙子喎。不過版主有責任交待一下封舖原因

水晶宮

sinchui 發表於 19-6-8 22:16
開post會員好似係「中世紀古堡」? 佢被封左戶口

可能因為佢開咗太多posts for呢單嘢.

首頁

尾頁

跳至