自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

cathyb 發表於 21-10-19 18:46
事情是這樣,在惠康買嘢,好不容易揀齊合心水嘅貨品。走去排隊付款,等了很久終於到了,付款後核對收據,發 ...

我而家好怕去惠康買嘢,收銀條隊勁長佢又唔開特快通道,我去親只係買一兩樣嘢排餐飽。其實我唔想幫襯百佳,但佢有自助收銀機真係快好多。
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

水晶宮

Kc天長地久 發表於 21-10-20 03:24
尋日放工時間六點幾,响界限街彌敦道交界,落地下嗰間惠康,得一個收銀,勁多人排隊比錢之際,有位女人, ...

登打士街嗰間惠康又係超差,收銀少成日排長龍,態度又差。我有次去買濕貨,佢唔主動俾袋我都算,連開聲問到都話我唔合資格拎。我本來都想算數,但佢態度真係差到我走返轉頭同佢對質,問佢我d嘢點樣唔合資格,佢先好唔服氣咁俾個袋我。
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

首頁

尾頁

跳至