自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

本來係好朋友,因為有d誤會,大家無見無揾半年,最近成班朋友聚會又見到面,但對方勁虛偽,講野又好假,係嗰刻要同佢扮無野,我真係覺得好怪。

你地會點?同佢鬥假?唔啋佢?唉!好怪呀

大宅

回覆 jodyfan 的帖子

其實我寧願佢擺明唔妥我, 我當小個friend

大宅

回覆 nemrak 的帖子

agree, 應該都無下次, 不過我地有好多common friends, 過時過節都會有gathering, 如果我唔出席又唔知點咁

大宅

prayformum 發表於 14-9-3 02:18
睇下有冇利用價值囉
以前有, 而家無, 佢本來係我好多年好朋友and保險agent, 但我因為經濟問題退左保, 我一直覺得佢係我好朋友會明白我狀況, 我生左兩個小朋友, 而家無做野, 得老公一個撐住頭家, 好多野都要開源節流, 大半年前我同佢傾, 我成家保險年供要大概6萬蚊, 想話搵佢調整下, 睇下有無得減d, 果時佢已經聽唔入耳, 仲叫我加單, 咁我咪退單囉!
之後大家既關係就開始好怪勒

大宅

cocopig 發表於 14-9-3 07:15
咁當日邊個嬲邊個先?
佢本來係我好多年好朋友and保險agent, 但我因為經濟問題退左保, 我一直覺得佢係我好朋友會明白我狀況, 我生左兩個小朋友, 而家無做野, 得老公一個撐住頭家, 好多野都要開源節流, 大半年前我同佢傾, 我成家保險年供要大概6萬蚊, 想話搵佢調整下, 睇下有無得減d, 果時佢已經聽唔入耳, 仲叫我加單, 咁我咪退單囉!
之後大家既關係就開始好怪勒

大宅

引用:其實你個gathering 都已經過咗,唔好諗咁多

原帖由 cocopig 於 14-09-03 發表
其實你個gathering 都已經過咗,唔好諗咁多了! 下次再見,可能已經係幾年後嘅事啦! 仲諗嚟做乜?
...
咁又係!只係琴晚見完,個心好唔舒服,搞到成晚失眠!所以上黎呻下囉

首頁

尾頁

跳至