樓市動向

跳至

首頁

尾頁

男爵府

只可以講,經紀都係人,都要食飯養家,比番多少人地袋,佢地都有付出架,回扣禁多,真正落袋真係少得可憐,除非層樓過千萬

男爵府

Zahara 發表於 16-7-24 15:04
先生,你買幾錢的樓先,如6百萬發展商俾3%佣金,回9成俾你, 6,000,000*3%=18萬,回16.2萬俾你代理行得1.8 ...

完全同意,家家有求,經紀唔係義工

男爵府

joly136228 發表於 16-7-25 21:57
回覆 ivonemak 的帖子

其實你做過啲乜呢??

呢位仁兄,你是否誤會了,我不是本地地產從業員,我真的不懂你一些說話,只是認為每一份正當職業都應該受人尊重,他們都有付出,不要只著重肉眼所見,未必是事實之全部。其實,他們在街頭日灑雨淋,不會比一個地盤工人來得舒服,年青人係咪入呢行就係嘥時間?我之愚見認為只要係用正途搵錢,有專業態度有朝一日會有出頭天當然,每行都有害群之馬,不能一概而論。付出了時間,就應該有回報。家家有求,每個人都唔想比人扣人工。閣下提出回扣之建議,他們真的少得可憐。

男爵府

qawasaxa 發表於 16-7-26 13:26
sign a name then have money, very true

每日日灑雨淋等運到,不是個個客都簽名,如果係禁容易搵到$就好呀

男爵府

joly136228 發表於 16-7-26 19:57

你係經紀, 唔好扮嘢!!!

我係經紀,不過唔係賣本地樓,其實你睇野要睇清楚,上一個post我咪講左我唔係本地地產從業員,亦唔係什麼高層,亦唔係係四大行什麼C生黃生度做。如果呢位仁兄對海外物業有興趣的話,我可以比D意見你,不過,所有做海外二手物業的中介行一定收足佣架。

男爵府

joly136228 發表於 16-7-26 19:57

你係經紀, 唔好扮嘢!!!

其實你係討論區開得post預左有唔同意見,如果你覺得唔高興,我就唔再發表,得罪了!多多包涵

首頁

尾頁

跳至