時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

joewalker 發表於 19-11-24 09:21
盡咗自己一分力就算,以後係後生仔世界,要受嘅都係佢哋自己受返哂...

其實我唔同意,而家啲後生仔,成日就係掛係口邊,話將來係佢哋嘅。

但其實對中年人來講,佢哋都仲有幾十年喎,即使老年人,都可能有十幾二十年。而且我哋有下一代或後代,未到投票年齡,我哋嘅一票都可以係為佢哋投。

男爵府

tester5 發表於 19-11-24 09:55
民主是暴力,是部份別有用心的人的講法。

民主是人民作主,所以無論你選誰,你去投票,就是實現了民主:fo ...

民主當然唔係暴力啦,所以而家啲人用暴力去爭取民主,咪就係錯囉!

你識講民主係人民作主就好啦,而家普通市民連講句"我是中國人"都俾人打呀!

這就是你們黃人的假民主!

男爵府

tyyho1 發表於 19-11-24 09:59

係香港呢 d 民智未開既地方 (你睇班黃絲低智到) ...

Agree.

過猶不及,適量的民主係好,過量的民主則有反效果,尤其當社會充斥着一批易被蒙騙或偏激的人。

男爵府

alicemic 發表於 19-11-24 10:36
好心唔好成日噏住果200幻啦!根本無統計到當日有幾多人, 全部口噏就當真, 日日係度唱有200幻支持, 既然 ...

"和理非就最賤, 如果咁支持暴徒點解你唔出去呢?因為你知係犯法,拉咗坐監有案底連保安都無得做,自己就名節保身但就推青年人去死, 呢種人實有報應!"

Strongly agree. 有報應㗎!

男爵府

cbeyond 發表於 19-11-24 10:43
唔只, 昨日仲大大聲話行得正, 警察被起底有咩問題
BK好多JM都叫針姐post個人資料出來, 即閃啦。
厚顏無恥, ...

嘩,咁賤都講得出!

首頁

尾頁

跳至