自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

最近終於3 takes pass,學車真係燒錢玩意,覺得唔夠就補鐘,加油呀

珍珠宮

iamiam 發表於 23-4-10 00:12
我都覺,成日教人睇片,真係唔係個個岩

無錯,我sir教法同有啲YouTubers 唔同,我見輝sir連跑馬地路線都唔熟又教,如果本身唔熟就會好confused

珍珠宮

dyl 發表於 23-4-29 09:18
如果泊車唔掂可以點樣補救..

唔知大陸有冇啲駕駛學院俾人平平地學車練習打下底, 再返嚟香港學車 ...

唯有補鐘,駕院乙部同街學嘅無問別?
其實都係記formula ,車慢軚快,將個speed維持到0-1,睇準角度先摟就ok

珍珠宮

boobeehk 發表於 23-4-17 21:01
我都唔敢計呀

我埋單用左35k+,好彩都考到,唔係真係唔知仲考唔未考

珍珠宮

++EE 發表於 23-4-9 15:24
我仔今年在駕駛學院9/2 第一堂出街,8/3 就考試,系駕駛學院阿Sir安排的,我覺得亞Sir應該早一兩個月安排 ...

可以試下自己抽快期再出去補鐘,襯個學牌未到期,肌肉仲有記憶搵街師傅學,唔係第日都係重頭學過

珍珠宮

joey1001_1001 發表於 23-4-29 10:11
自動波定棍波?我以前學棍波,如果學自動波應該唔難,而家仲有冇得隨車觀察?我果陣時有,如果楂緊車好多 ...

要個學生俾你跟車先得,我試過跟一次,好多謝師傅同個學生,抵佢一take pass

珍珠宮

boobeehk 發表於 23-5-3 20:51
考完了,肥咗路試。。。。揸得唔錯不過遇到考官殺手

大把人3-4 takes pass,可以試下自己抽快期考街,不過抽到通常得唔夠兩星期考,如果排返駕院尾期好似要成年?

珍珠宮

boobeehk 發表於 23-5-4 16:55
考街我又無太多時間再操

咁就唯有跟駕院,但可以的話,最好都係試抽快期,因聽聞而家抽快期易左,我當你呢半年都試抽,抽中左都仲快過尾期

我就肥左兩次排尾期,排到嚟學牌都過左期,技術又生疏左,又要操幾堂先熟習翻,啲錢都喺翻度

我阿嫂第一次考沙駕肥左,跟住搵人抽快期pass左

珍珠宮

回覆樓主:

咁就唯有跟駕院,但可以的話,最好都係試抽快期,因聽聞而家抽快期易左,我當你呢半年都試抽,抽中左都仲快過尾期

我就肥左兩次排尾期,排到嚟學牌都過左期,技術又生疏左,又要操幾堂先熟習翻,啲錢都喺翻度

我阿嫂第一次考沙駕肥左,跟住搵人抽快期pass左

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊