自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

好多味粉, 人地7味粉, 果到唔止,

記得去食勁多蔥既拉麵, 老闆娘講普通話,

仲有草餅和果子.

wcpcelia  thx  發表於 14-3-28 14:43
丫雅  日本人識講普通話? 勁!  發表於 14-3-28 14:01

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

牛牛兒 發表於 14-3-28 12:28
在京都大約邊度呀!
近清水寺對面, 對住大馬路, 不過好靜, 仲有幾間民宿架.

水晶宮

a9602066 發表於 14-3-28 12:36
清水坂舖頭賣嘅八橋餅好食,多味道,可試
試完都飽晒, 仲有熱茶飲

水晶宮

a9602066 發表於 14-3-28 12:33
京都必食豆腐,同去食都路里食聖代。我會買八橋餅,清水坂有好多間,好多味,可試。幾好食

...
間豆腐唔係人人地岩食, 我果次去, 見到好多講煲冬瓜既, 叫左一大個餐, 無乜點食就走, 好浪費,
我老公本身唔豆腐既,

不過同埋兩個朋友就覺得好好食囉.

水晶宮

ninjarabbit 發表於 14-3-28 12:43
碗,碟,杯,較剪,刀,和服布,handmade帆布手袋,手工藝,綠茶粉。。。。。。 ...
知唔知賣紙扇果間係邊??
我搵唔到....

水晶宮

Poisoncherry 發表於 14-3-28 12:48
係呀,超重豆味
重豆味之餘, 野食都好清好滑, 所以唔係人人岩, 重口味既就唔岩食,
佢果柸仔既豆漿, 同我媽煲既一樣, 超濃縮

水晶宮

mercurycc 發表於 14-3-28 12:52
係呀!
食理抹茶雪糕。
係WO, 係個公園既餐廳食, 超好味~

水晶宮

ninjarabbit 發表於 14-3-28 12:52
你搵邊間?有人即場手畫個間定有賣古着個間?
好似係手畫果間.

水晶宮

丫雅 日本人識講普通話? 勁!

佢話佢唔知邊到黎, 好似台灣既唔知邊到,

老闆就係日本人.

水晶宮

charlottesze 發表於 14-3-28 14:54
豆腐近邊架?叫乜名?5月去好想試
唔記得,
我記得入完清水寺一出有條好多手信既街, 過左條街就係.

charlottesze  好!去到望望先!thanks  發表於 14-3-28 16:18

首頁

尾頁

跳至