自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

琴晚同呀媽係大阪返黎住左2晚溫泉酒店,3晚大阪住天王寺VIA INN
天王寺VIA INN好滿意,離車站幾分鐘路程,出口有lift搭
交通方便,地鐵,JA,近鐵全部都有
車站連住大型百貨,商場,酒店樓下就係24小時DONKI
TWIN ROOM兩個人夠晒住,兩個28寸行李都可以打開
房夠光,浴室乾濕分離,有浴缸
免費早餐,無咩要求但可以飽肚

大宅

ninachu 發表於 19-3-2 16:57
請問住邊問温泉酒店?可以介紹下嗎?

住左一晚白浜Marriott
雖然翻新過,但都係有d舊,房大但好暗
最搞笑借加濕器,得電飯煲咁大,裝好小水,成晚係咁加
晚餐係set餐,D材料係新鮮同有特式
但我地覺得唔夾我地口味
自助早餐,款式唔同但幾好味,生果竟然大部份進口野,有d失望

另一晚住城崎溫泉大西屋水翔苑
呢間就好滿意,服務好好,包埋外湯pass,離溫泉有小小距離,出去接駁車隨傳隨到
晚餐我地book左全蟹宴
好好味,好豐富,份量好大,食到我地投晒降
早餐係傳統日式,都好好味

大宅

shannon_fky4186 發表於 19-3-2 17:46

我昨天返港,住左3晚天王寺via inn,住係幾好住,但 ...

我都係昨天回港呀,即係前一晚我地同酒店

我都有痕呀,不過無紅點,係乾燥痕,應該同酒店反映下,睇下可唔可以換房,敏感可以好嚴重嫁

大宅

kathyb 發表於 19-3-2 22:53
另外想問而家上航空公司網訂機票係咪要額外加錢先可揀位? 我幾年前訂過係起飛前某個時間內可隨時改位的 ...

我今次訂國泰,如果想買機票時揀埋位就要俾錢,或者等出發前48小時可以online check in時揀就唔洗錢

大宅

kathyb 發表於 19-3-2 23:34
唔好意思,我真係唔熟,咁以你經驗,如楝48小時online check in 時,多唔多位都係俾錢楝埋位,淨番好少比我地冇 ...

我今次因為係兩個大人去,諗住就算分開坐都無所謂,所以無俾錢,不過check in 時都仲有半機既位可以揀,但回程時就要揀到好後排
如果帶住小朋友可能俾多少少錢揀定會穩陣d

大宅

kathyb 發表於 19-3-3 16:59
我意思係機中間定機尾部份好

我通常有前坐前,不過今次回程好full,坐到去尾4果行

首頁

尾頁

跳至