懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位,昨天去看Oscar report, 結果係好高危,1:5,而家我book左2月中做抽羊水,我心情好亂,我已經好努力控制自己,我好怕心情會影響bb,但真係好難,我唔知而家可以點,好擔心!

想抽絨毛,可以快啲知結果,但係流產機會高啲,唔敢做.....

我真係好驚好擔心,一諗起眼淚就不停甘流.....

好亂,個心真係好亂!

另外,請問有冇人知道想做nifty可以在那裡做?結果準確嗎?要book好耐嗎?

複式洋房

多謝各位,我會打去dr lau度問下.....Anyways,感激各位支持!

複式洋房

回覆 camaychanyip 的帖子

嗯!一齊努力,希望我地的bb會健健康康康啦!

複式洋房

camaychanyip 發表於 12-1-19 13:55
我都係高危呀,不過就係1/44,你唔好甘擔心啦,其實醫院都俾我做羊水N 絨毛呀....但我怕危險呀,所以都係做 ...

嗯!一齊努力,希望我地的bb會健健康康康啦!

複式洋房

meimei11 發表於 12-1-19 13:40
劉子建教授有得做nifty , tel: 25269388, 你可以寄個空白電郵download資料:[email protected], 準確 ...
Really thanks ar!

複式洋房

我係喺政府check,今晚再同老公傾抽羊水好定做nifty, 如果係抽羊水都係喺政府抽,我係瑪嘉烈的。
但真係好多謝你們,現在個心定了一點,之前聽朋友都講過自己係高危,但都係1:300度,琴日見到自己report,1:5, 真係連個心都跳埋出來。

希望一切順利啦!一有結果一定同大家講,但現在才感到生一個健康小孩,係得來不易,我而家每天都同bb講叫佢努力,要健康。

希望正在等消息的姐妹,你們的小b, 都係健康啦!一齊努力!

複式洋房

奶茶小露寶 發表於 12-1-21 11:53
我本應打算新年可以好開心話比所有人知ga!依家心情係180度唔同。我2公婆共識左唔將件事話比親人知。得自己 ...
加油呀,其實我都好怕去拜年,之前唐氏檢查前已經好多親戚朋友知我有左,所以佢地一定問,唉,但新年屈住自己喺屋企,好似仲唔開心,只好人地問一句自己答一句啦!出下去行下,可能個人都開心啲,你要加油呀!
我度的頸皮都係厚的,有3•2mm, 而血的檢查都有問題,所以比率成1:5呀,我27歲,但姑娘都話同年齡係冇關係的!但我都有照到鼻骨的,而家當我我諗唔通時,都會做下其他野分散注意力.....

我book左2月13做抽羊水,其實都好想見劉教授,但老公話撞正個新年,大家出的報告都差不多時間,就不如抽羊水算了,唉,同埋始終羊水可以測到其他染色體有冇問題,這個月只好耐心等下啦!

各位,等候中的姐妹們,我地要一齊努力呀!有咩同唔到人講,我地都可以喺度講,加油呀,有消息的,記住上來報喜呀!

複式洋房

meimei11 發表於 12-1-21 15:54
如果30/1 book 到 nifty, 10日出報告, 即10/2都有 report 啦, 應該仲早過你抽胎水個期喎, 畢竟抽胎水點都有 ...
你都講得啱,所以點都好,決定先去劉教授度照左超聲波先,睇下佢點講,我諗佢都會比到一個更清晰的方向我,book左1月26日,如果佢都覺得ninfty攪得掂,就27抽埋血了!希望一切順利啦!
希望十天就出到報告啦!怕新年國內同胞放大假!

但唔知點解,始終得99%,個心都係唔知點甘!

Anyways, 為左bb,要努力!

複式洋房

Wonderful-Baby 發表於 12-1-21 18:09
1:281醫生建議抽羊水'我同老公都吾想抽'有無人可以俾下意見
如果你地都唔想抽,甘就做nifty啦!我下週四都會去!

首頁

尾頁

跳至