論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

入境處唔批嘅工人, 應該衰到貼到。 你無工人都唔好用。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Supremewayforwa 發表於 22-4-11 21:20
同意
我以前個衰工人,等登扭六壬要我炒佢, 要我賠成個合约2年人工。 仲周圍同其他bun講
If you have baby, you no need to work, your emoloyer cannot terminate you, need to gjve you holiday and money

做咗6個月, Pa死我炒佢, 仲大模屍樣同我講you know the rules if termination?
我答I will not owe you one dollar.
原則上, 僱主去世, 當約滿。 要我寫reference, 仲耍比Pa張死亡証去証明我唔係炒佢。 我唔寫。 日日追魂追我。 係唔寫, 投訴信就有封。佢係我另一男bun andy家姐。 andy介紹佢來。

我 2014 8月5日炒, 佢攞住僱主去世, 呃到另一份, 在荃灣。 點知 10月廿幾號, andy問我 Mamm, can I have holiday tomorrow?
我問why?
Andy said I need to help nelly to take luggage to airport.
我話you said she find a job in Tsuen Wan?
Andy話nelly left, they don't give enough food to nelly.

Not enough food? 仲唔去告人咩。梗係又迫人炒佢啦。 又話揾到第三份。 但今次入境處唔批佢visa.

首頁

尾頁

跳至