跳至

首頁

尾頁

大宅

mugtaitai 發表於 18-9-20 13:43
資本主義世界都係用錢來分階層㗎啦,天下烏鴉一樣黑。喺香港都係咁啦,問下住邊區,做邊行,小朋友讀邊間 ...

係呀!所以呢度都係錢錢錢囉!無分別!同大陸都一樣。
依家深水埗都有豪宅。。我哋一講城市,就已經被標籤。。

大宅

回覆樓主:

我八卦問吓大家,有冇睇過Netflix套take the pills?

https://hk.thenewslens.com/article/103554

大宅

rose-mag 發表於 18-9-29 10:43
講起紐約,我真係好多喺果度嘅同事都住新澤西,每日三小時單程返工放工,仲有人安排flexible working hour ...

其實的都好有興趣知咩叫中產
啲生活貴到我覺得搵廿萬都唔覺好得去邊
起碼唔夠一家人一年返一次香港同去日本

大宅

眼訓 發表於 18-9-30 15:23
回覆 kayeeian 的帖子

美國去歐洲機票$200起,一d都唔貴。或者可以考慮改吓旅行目的地。美國仲有50個省有 ...

今年暑假去咗歐洲
機票係平過香港飛嘅
美國其他州 除咗有自然景色嗰啲比較吸引
其他真係冇乜興趣

大宅

rose-mag 發表於 18-10-1 03:04
我覺得要睇清楚果個地方嘅好與壞,唔係一面倒撐或踩,而且當你踩到果度一文不值嘅時候,事實仲有好多人住 ...

一個地方值唔值得留低
主要對前景樂唔落觀
有幾大嘅發展
每個人睇都唔同!
我都開心有機會去其他地方生活下,俾自己知道咩先係最适合自己同屋企人(emoji)

大宅

rose-mag 發表於 18-10-1 23:12
公海我要巡帖,呢d題材成日拗交,我以前都會回覆,而家冇啦,有心移民會嚟呢度,冇心嘅費事崩口人忌崩口碗 ...

係囉!其實每個屋企情況又唔同 !
所以睇住嘅地方好同唔好處都有啲唔同!
我6299返而膽心以後身體唔好揸唔到車唔知點算!

首頁

尾頁

跳至