自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

VIKAZ 發表於 14-4-12 14:53
要食抗敏藥呀! 同搽藥高..
我個囡未夠一歲試過咁,隻腳好似比嘢咬,無理到,之後成兩個星期後,嗰撻嘢仲係 ...

明白
醫生開左2支抗敏藥,1支1日4次,1支1日次,1日次果支已食完

希望淨低果支頂到琴日開始查類固醇(1日1次,中午查木瓜霜)

今朝起身好左好多(好似無再出新既)

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

Deluxemo 發表於 14-4-12 14:56
木蝨呀,你仔細啲睇下床下底有無蝨,有就要搵人返黎杜蝨喇!
暫時只抹左油壓床內籠 床頭櫃同床邊櫃筒未抹 熱水1洗左2機衫 1張被暫時未有發現有蝨(不過我隻手今日有1粒新起既 我都相信有 只係唔知喺邊)
買左blo kill噴內籠 我提議過搵人番嚟杜
c6同99話唔好 話點都會有 又話潮濕月份先會有 不過c6就有講換床褥
唯有做得幾多得幾多

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

amysiu328 發表於 14-4-14 05:50
咁樓主個小朋友糸自己訓定同大人訓
??
我女對腳也成日有細細點白紅點,痕的,我都吾知佢比野咬定敏感定濕 ...
同大人瞓 弟弟都有比野咬 不過都係3-4粒(近牆) 爸爸無(瞓中間) 我有1粒(瞓中間) 哥哥最嚴重(床邊)睇睇醫生好

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

U叻U 發表於 14-4-14 11:05
我仔細個時一俾蚊咬就會腫兼有水\'pop\', 佢係腫得好誇張,醫生要開抗敏感藥食同搽藥膏。每次見佢咁,都即 ...
我諗每人反應可能有小小唔同
我個仔比蚊咬都會腫起 禁落去仲硬硬地 又唔退 不過就無水"pop" 隔1排就變印(bb到而家仲未退)但同今次哩d有d唔同

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

cnynicole 發表於 14-4-14 11:08
我諗屋企最好大清潔一次
明白 而家已分階段清潔緊 漂水+綠水+blo kill主攻張床(床上用品同衫 開4-5機都仲未洗得完(90'c熱水) 睇怕要開多6-7機)
阿仔暫時未見有新患相處.. .. ..

首頁

尾頁

跳至