自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2023年兔年勳章

心很痛……

pwsmay    發表於 22-11-19 09:49
la_source    發表於 22-11-18 16:25
20150618bb    發表於 22-11-18 12:14
ada0707    發表於 22-11-18 11:00

男爵府

2023年兔年勳章

回覆 bibi2013 的帖子

走得好突然,4點幾睇完醫生情況唔樂觀半夜就走了,而家個心好似缺左一角,見到個空既籠但唔見左佢好唔慣,多謝你

男爵府

2023年兔年勳章

多謝各位安慰,全晚處理佢後事無咩點訓,今日會安排儀式

男爵府

2023年兔年勳章

回覆 gilgilgilgil 的帖子

只希望佢開心健康,佢生前受左苦

男爵府

2023年兔年勳章

多謝你,下午去睇醫生已通知我佢應過唔到24,本來醫生話建議我安樂或拿去24小時醫院訓氧氣箱,我寧願租氧氣機拿返家陪佢走,淩晨12點幾訓,訓前摸佢同佢傾計,突然2點幾醒見佢打側身個身硬左已知佢走左了,可能佢寧願自己靜靜走 ,但起碼我同老公係身邊聞住佢熟悉既氣味走,只希望佢係彩虹橋開心快樂

男爵府

2023年兔年勳章

回覆 老翻太太 的帖子

係,我同老公真係當佢囡禁錫,佢走左我喊到收唔到聲,老公都有喊,佢真係好乖好唔捨得佢

男爵府

2023年兔年勳章

回覆 BBG1 的帖子

你也保重,因上星期五做完整牙手術 ,返來情況已唔好,以為係藥物反應,點知昨天1點幾收到老公急電話佢透大氣,即刻問原本醫生,同姑娘留說話轉告醫生,一路唔覆,周圍急搵醫生睇佢攝到4點幾睇醫生,我已喊住同我上司請假話個情況,即刻比我走,新醫生話佢情況好差,帶左佢返家聞住氧氣半夜就走了,我好嬲個舊醫生,佢整牙整斷左我囡隻門牙,係新醫生發現,我都好嬲自己點解禁信佢

男爵府

2023年兔年勳章

多謝你,我由下午已好心痛喊,到夜晚走大喊,好似喊左全日,喊係幫唔到佢,但我見到走最後仲好似堅持自己無事撐起個身,我真係好心痛,亦好嬲自己搵左個禁既醫生比佢,佢整斷左我囡隻門牙唔講,檢查時明明齊晒,點知新醫生話佢少左隻門牙,另一隻都好鬆,但當時佢肺積水腎功能好差,睇左兩年舊醫生基本檢查都無話佢身體有其他問題,好嬲

男爵府

2023年兔年勳章

回覆 TMC3012 的帖子

其實佢算係舒服禁走 ,因佢唔係抽筋禁走,走既姿勢好似平時打斜身訓著禁,雙眼亦合埋,呢樣我算有點釋懷,唔好諗佢幾多年走,我覺得最緊要在生時對佢好已經夠了

男爵府

2023年兔年勳章

係我,當時診所有比聯絡租氧氣箱公司,本來係7點到,突然話司機送唔到,所以急出post問,好彩同一間公司安排到8點送來,新醫生幫我個囡做一個大檢查,講我舊醫生其中一隻藥會傷腎,我唔知係佢2年間Keep住麻醉剪牙加食藥令到佢禁定點,佢有幾次剪完牙恢復得幾好,食野同玩無問題,係最後一次即11/11剪完牙話佢麻醉時透氣唔太順,話佢肺功能比較差,之後我問佢要唔要做其他檢查,醫生話要再觀察先睇內科,點知呢幾日情況一日比一日差,因佢食緊抗生素同消炎止痛係服藥期間會比較累,但到星期四變好差,我都唔知係個醫生覺得剪牙好普通既症定點,忽視左肺部問題,而家我個囡都離開左都無得深究 ,但我好不滿事後處理,星期四已經話佢情況好急,電話都唔覆即係點,多症唔係多到連回覆都無,我真係想打去鬧呢間診所

男爵府

2023年兔年勳章

雖然我好嬲,但現在好似之前新醫生話只能口同鼻拗,門牙斷左已過左一星期,我自己都無留意,話整牙令到佢身體差,但前幾次整無事,一切隨我囡囡走無得再知道原因,佢走左1日幾,佢個籠原封不動,我同老公還感覺佢好似仲係籠中,今早起身又幻想佢每朝見到我扭計出黎玩個樣,一切都無啦,希望時間冲淡少少我好唔捨得佢既感覺,妹妹,媽咪爹地真係好掛住你

男爵府

2023年兔年勳章

呢兩日屈如係屋企真係好辛苦,好易觸動到情緒就流眼淚,出街行下可能好d,好多日常湊囡做既野一下子無野晒,個腦好亂,真係要時間整理下,香港寵物其實好無保障,我每次帶囡整牙都要簽張免責書,好似出左事獸醫唔使負責禁,但可以點,唔整牙佢仲辛苦

男爵府

2023年兔年勳章

唔再養了,真係頂唔順佢走果下,多謝你打禁多字,其實禁樣已幫到我安慰到我,我只能係相片或短片懷念佢精靈健康果樣

首頁

尾頁

跳至