基督家庭

跳至

首頁
12345...19

尾頁

子爵府

Re: 基督徒的姊妹小產過後之"再戰江湖--湊仔篇" part 6

我暫時未決定,maybe去私家打。[quote]
ypt 寫道:
尋日下午又去埋健康院, ying ying 而家6.91kg~ 55cm高 :mrgreen: 下次會一歲先去健康院, 要出年3月1日先去lu, 係喎, mcdull, 打一歲針, 你會去健康院打, 定係去私家打, pls suggest~

我而家要開工, ying ying扭眼

子爵府

Re: 基督徒的姊妹小產過後之"再戰江湖--湊仔篇" part 6

子爵府

$650一針呀?! 好貴呀![quote]
ypt 寫道:
mcdull....細long long真係叻啦, ying ying次次打針都發燒 我地專登帶佢去兒科醫生度打, 一針$650-, 都發燒, 唉~~~ :cry: :cry: :cry: [quote]
Mcdull 寫道:

子爵府

咁都係架!比著我係你,我都情願帶佢返健康院打好過。[quote]
ypt 寫道:
mcdull....我係度諗, ying ying 次次打針都發燒, 咁去私家打同健康院打, 冇分別jer, 我諗住比佢返健康院打, 但都係未決定, 同時先算~ :cry: [quote]

子爵府

hi, 喜喜兒,

你好呀! 等我估下你mami係邊個先……

係唔係Za呢?
喜喜兒 寫道:
Hi!

各位ee, 你地好! 我mami叫我上黎同你地請安呀!

子爵府

風頭火勢???? 唔通係kxxx???

子爵府

子爵府

仲有,我想問點解你mami叫你做”喜喜兒”呢?(呢個名好小學中文課本feel呀!)

子爵府

ypt,

我會咁做:先煲好個粥底,魚就加薑蒸(無油、無salt喎!)整好後將魚肉同粥mix埋。 我多數會揀魚腩(大魚�鯇魚)、左口魚。
ypt 寫道:
mcdull...請問點煲魚粥架, 我想煲魚粥比ying ying食, 唔知點煲~

子爵府

咁話比你mami知,佢改得好好呀![quote]
喜喜兒 寫道:
heheee...佢話我always都笑, 係個cheerful baby喎!

[quote]

子爵府

我要去做”影后”先啦!一陣返

子爵府

ypt,

你想唔專一都唔得啦!你都唔係時時有時間上黎,就算比你開多個account又點,都無得用呀!
ypt 寫道:
攪咩大家成日分身呀~ 你地要好似我咁專一先得架嘛~

子爵府

ypt,

你有無睇特價區呀? 都係$200一罐喎!
ypt 寫道:
mcdull....我頭先上B&M個網, 見到"新森永罐裝奶粉0-9個月" 賣 $200- 一罐, 咁係咪即係加左價~ ?-(

子爵府

滿六個月就病,無mami抗體係咁上下啦!
[quote]
ypt 寫道:
all.....ying ying病了, 尋日去完playgroup返黎, ying ying開始勁流鼻水, 有幾聲咳, 今朝食完7安奶, 咳左兩

子爵府

ypt,

小病

子爵府

係呀六個月啦!我地都無慶祝,其實甘本無想過慶祝。
PochaccoKoKo 寫道:
all...今日小ko同細long long都6個月大啦!!

本來諗住慶祝下 , but finally咩都無做law

子爵府

koko,

mcdull...hi

咁好你又係度gei

子爵府

koko,

你唔好咁話希希啦! 我星期六要返工都唔得啦! :-(
mcdull..我同ypt尋日去左playgroup玩, 都唔錯, 學左好多game同bb玩, 因我覺得小ko真係靜左d, 講得好聽係文靜 (ypt話內歛), 講得唔好聽就係笨同鈍law :-( :-(

希望小ko可以train up番啦, ying ying個日玩得好鬼開心呀, 如果細long long都一齊玩就good啦

子爵府

係呀! 所以都係少d帶佢地去太多人的地方啦! 同埋盡量小心d啦![quote]

子爵府

早晨

首頁
12345...19

尾頁

跳至