自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

Jason 發表於 12-8-25 23:56
點會行上去避架!企定唔郁咪得囉
企定唔郁仲死.

試過同樓主一樣行行下就見到前面賓賓拉住隻大狗,又無路走,咁就企定定唔郁等佢過,點知佢差唔多行到來就係咁對我狂吠,嚇到我馬上轉頭行,個賓賓拉唔住隻狗,隻狗一路追住我狂吠,嚇到我馬上爬欄杆走出馬路過對面,隻狗仲想追過來,嚇到馬上係咁跑番屋企,唔敢停.

clarawuwu  好慘......我都好怕狗,完全明白果種不能自主既恐慌  發表於 12-8-26 09:32

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

Kinexma 發表於 12-8-26 03:03
嘩真係嚇都嚇死, 你走得郁都仲好,

我一驚起上嚟會踎低捧住個頭狂叫,
我前世唔知係咪同狗有仇,今世又細到大無論大狗細狗,一見我就會走過來不停狂吠,仲想咬我.我巳經企定定唔動,唔看佢等佢過,都仲要吠我.

細時有次連警犬都走來吠我,仲有次隻狗明明見係幾米遠就放鬆戒備,點知隻狗都跑過來吠我.

由果次開始嚇到我變咗人肉測狗機,只要有狗係我方圓3米出見,眼都未看到狗,身體已經感應到有狗出現,馬上用眼找出隻狗位置馬上兜路走.

近年先好番啲無咁勁,要係1米內出現先感應到,細狗都仲可以一個東一個西乘同一車立落樓,大狗一定唔入或出車立.

每次咁近見完,幾晚都會發惡夢睡得唔好.真係比佢地嚇到好怕.

Kinexma  好明白你的苦況  發表於 12-8-26 10:47

首頁

尾頁

跳至