自由報料

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

759買過, 不過都好硬唔太好味.
我試過去淘, 佢由台灣寄黎, 好味.

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

bonbon123 發表於 18-1-22 17:08
你係咪講呢款?之前係759買過,唔好食的,好硬!淘寶買既係邊一隻?謝謝。

...

係呢隻呀,不過我都覺得太硬,唔夠香同軟。

我淘係下面呢隻,大約150港紙包順豐到香港,佢係台灣寄出,買過幾次了,一包有40幾塊,我覺得好好味,停唔到口
【台湾直邮第一名美美香葱牛轧糖饼干600g小吃零食品美食年货正宗】http://www.dwntme.com/h.Z0jCPtp 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥ejAA0OYKpFV¥后打开(emoji)手淘(emoji)

wcpcelia    發表於 18-1-23 10:09

翡翠宮

joelycat 發表於 18-1-23 18:19
剛剛見到專頁,
可以有得直送香港
海邊走走?未買過呢款, 好味?

翡翠宮

joelycat 發表於 18-1-23 18:26
我是只 美美
直送香港?!!正呀, 我望下平唔平先!!
呢隻真心好味的

翡翠宮

joelycat 發表於 18-1-23 20:09
有fb page
5 盒 運費700台幣

你點樣搵到?
我inbox問左,會用順豐送香港,我買左1包,竟然係440台幣 (已包埋運費),我照俾錢又俾到喎,睇下收唔收到貨先! 440台幣即係HKD114,平過我搵代購好多 收到我會再報告。

翡翠宮

joelycat 發表於 18-1-24 09:57
買一包運費應該貴,如果一切夾單會平d

我睇錯, 原來已包左$140運費. 不過都抵, 為返港紙$114一包, 平過我代購好多!!

翡翠宮

dickl 發表於 18-1-24 12:18
運費好似固定咗係TWD140一包,我手多試下5包,運費TWD140 x 5 = TWD700
我睇清楚了, 係每包要$140運費. 即係一包HK$114.都平過我搵淘寶代購呀, 我之前買要差不多HK$150/袋.

翡翠宮

joelycat 發表於 18-1-24 14:22
係丫,我好鐘意周圍search 想買嘅物品
見到你地話美美好食
即刻搵搵揾⋯⋯
美美唔只好食, 仲好毒添呀, 韌又咸咸甜甜咁, 永遠唔會只食一塊咁少(我唔係打手, 我真係食過幾包架啦)

翡翠宮

dickl 發表於 18-1-26 15:33
啱啱收貨
你咁快既???我未收到啊, 佢有無俾返個順豐單號俾你track去到邊架?

翡翠宮

dickl 發表於 18-1-26 16:12
無俾過單號,諗住自己check下,點知佢個網站又sign in唔到,訂單查詢又無資料... ...
我都入唔到網站呀, 頭先inbox佢問, 尋日已寄出, 應該今/聽日會收到卦.我無擺雪櫃.

翡翠宮

Crystal03wong 發表於 18-1-26 20:59
你係吾係計返港幣比錢?

用信用卡佢收我台幣呀

翡翠宮

goo_littlebb 發表於 18-1-26 16:18
我都入唔到網站呀, 頭先inbox佢問, 尋日已寄出, 應該今/聽日會收到卦.我無擺雪櫃.
...

我今日先收到,其實睇返單號星期五已到香港,但星期六日都無派,我用智能櫃

翡翠宮

hippoo 發表於 18-2-7 08:05
有冇人試過除咗美美以外嘅牌子呀?我見我Fb代購有好多其他牌子
我唔係食過好多隻, 試過去台北車站買過大黑松小倆口, 麻麻地, 好硬.

我女之前跟學校去台北, 佢在三峽老街有間叫福州師, 買過俾我食, 都好味, 不過係膠盒裝好多塊, 無獨立包裝的, 唔知香港有無代購.

其他牌子就無咩試過了.

暫時覺得最好味都係美美.

翡翠宮

hippoo 發表於 18-2-7 08:03
請教有冇人知道點樣買可以係順豐門市度攞,唔使送上門?可以慳返啲運費呢?
...
我揀智能櫃, 收到SMS自己去拎就得.

翡翠宮

hippoo 發表於 18-2-7 09:58
係美美個網站訂貨嗰時 填順豐智能櫃地址?
係呀!記住填地址時填智能櫃地址+Code,
有埋你電話號碼收sms就得.

翡翠宮

vv518vv 發表於 18-2-7 22:14
請問大家有無訂鳳梨酥??我想食台灣鳳梨酥呀

我又係搵淘寶台灣代購買過日出17號, 不過為返港紙都要$210, 但呢款真係好食. 都想睇點買可以平D.

朋友幫我買過吳寶春, 不過唔記得幾錢.都好味的.

翡翠宮

nyfng 發表於 18-2-8 16:06
我剛剛收到了,送住宅要收30
好貴呀!

下次叫佢送順豐站或者智能櫃呀,送住宅硬食要俾多30

翡翠宮

dickl 發表於 18-2-7 12:08
search美美香蔥夾心餅乾

我全office都俾我導到愛上美美,仲搞埋團購一齊買餅過年,用集運再每包平幾蚊

首頁

尾頁

跳至