自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

其實唔駛一定女先sweet的,我兩個仔一樣好sweet, 細個時唔洗多講,到而家佢哋一初中,一個升大學,仍然好sweet的,而仔仲要好多笑料的,所以好感恩上天(emoji)咗三個(包埋老公)暖男比我

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

breadcheung 發表於 23-8-31 13:25
但仔大結婚後仍咁你黐你嘅話,就會被老婆冠以媽寶之名,等佢怕個咁嘅名而遠離你

相反如果女就唔會有咁嘅 ...

錫媽咪同媽寶係兩回事,我老公好錫我99,但我唔覺得佢係媽寶喎!通常媽寶係無主見,亞媽又習慣話晒事,所以先會自細養成個仔咩都聽晒亞媽話,但我兩個仔唔係咁,而佢哋自由度亦高,只係好錫我,到佢哋有女朋友/老婆,我一定唔會霸住佢哋個位嘅

珍珠宮

breadcheung 發表於 23-8-31 19:31
點為之媽寶係由個老婆釐定,唔係由你釐定
一般港女都有萬千個理由唔鍾意奶奶㗎啦
...

我都係人哋老婆喎!我同99關係普通,我都唔鍾意佢架,因為無論我對佢幾好,佢都對我麻麻,但我老公好錫我99的,但佢絕對唔係媽寶囉!

不過唔再爭論了,你覺得錫媽咪 = 媽寶,咁即是世界上只有衰仔同寶媽了,你覺得係就係啦

珍珠宮

chingche 發表於 23-8-31 20:58
完全同意,如果老婆因為老公尊敬錫媽咪而冠以他媽寶之名,呢個老婆都唔會尊重奶奶及老公,其實仔女都好, ...

無錯!我就係覺得咁,而且錫媽咪一樣可以錫老婆的,唔通結咗婚就要個老公斷六親,唔好錫佢媽咪同家人?唔係就變成媽寶?我覺得咁樣係個老婆諗法問題大d, 另外,如果個老公咁,又會唔會比人話係老婆奴?

真係唔明點解覺得女就可以錫媽咪,仔就唔可以?真係好奇怪嘅諗法。

珍珠宮

vivi3719 發表於 23-8-31 20:30
我仔會,反而個女唔會

所以根本唔關生仔定女事,係關佢哋性格事,仔同女都一樣可以有好有唔好

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊