自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

hellomiki 發表於 24-4-4 16:42
嗯,可能系 原本未知佢媽媽走前都已經話爺爺只能停留3,4日,現在佢媽過身,要早點回去辦身後 ...

無錯,福寶叻叻豬,令爺爺可以放心回國,相信爺爺喺佢隔離完,都會搵機會去探佢的!

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

唔知曾文奶爸會否一直照顧福寶呢?定只係隔離呢一個月?不過最搞笑係,評論有人話佢同福寶好似樣
曾奶爸,福寶交給你了,辛苦晒並謝謝你!
attach1/tmp/phpHQ0fK1

珍珠宮

曾奶爸的報導
attach1/tmp/php2LdsMX

珍珠宮

peru 發表於 24-4-4 21:29
我在微博截圖:

你地睇下..姜爺爺比福寶先到達大熊貓保護研究中心, 跟住載有福寶的車昨晚11點幾先到達.

見到爺爺上車出發去成都時個樣都好疲倦,面色又麻麻,希望爺爺辦理完媽媽的身後事之後,可以好好休息吓,佢呢幾日真係身心疲累了,兩日內經歷生離死別,仲要舟車勞頓,抑壓感情地應酬咁多人和為福寶打點一切才離開,真係替佢辛苦

我見有人喺小紅書不停鬧一個女記者,好似話佢竟然唔知爺爺的媽媽過咗身,講咗定問咗一d不應該說的話,你喺微博有無睇到發生咩事?

珍珠宮

peru 發表於 24-4-4 22:26
此點我又唔知喎!

係呀,真係好心痛佢

珍珠宮

Lilyforest 發表於 24-4-5 10:23
呢張由新華社發嘅福公主新相

好可愛!
不過我覺得佢自從喺韓國隔離後瘦咗,唔知係咪因為當時適逢佢有繁殖期徵狀而減少食欲有關呢?希望佢喺中國隔離,眼前咁多美食,可以食返變肥妹仔啦!千祈唔好因為掛住爺爺而唔食嘢啊!

珍珠宮

hellomiki 發表於 24-4-6 16:13
系呀我都見到,但佢今次無論點打筋斗,姜爺爺都唔會再出現

反而我覺得宋爺爺更可憐,睇視頻見宋爺 ...

請問個app係咪熊貓視頻? 我都下載咗,不過要大陸電話登記

珍珠宮

uhtcl2006 發表於 24-4-5 23:22
係,見到福豬不停打筋斗
佢應該係想搵爺爺了,畢竟而家對福豬豬嚟講,所有野都陌生,連照顧佢 ...

不過總要經歷呢個過渡期,希望福豬豬快d接受曾奶爸的愛啦!我相信曾奶爸會好好照顧佢的!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊