跳至

首頁
12345...30

尾頁

大宅

Re: 天主教"石鐘山"2006升小一家長入嚟傾下...

係呀!公司得我一個人好自由, 我有2個老闆, 一個係加拿大一個係大陸, 我已經做了十幾年了, 係一個大雜務. 但就因得我一個連生完BB都要係屋企做嘢 :-(

大宅

Nicole媽咪

我都做了14年這是我第2份工, 我的加拿大老闆是做食品, 約一個月裝一個20'柜去加拿大, 我付責訂香港貨&裝柜. 而在大陸的老闆同我加拿大老闆好好朋友, 最初是租我老闆地方, 然後我幫她手, 她對我好好, 所以同她無計的. 她是做布疋trading, 所以訂貨,跟單,追數都是我做, 但近年生意不是太好.

大宅

sara,

其實我係st.paul生2個, 老公都有陪我生, 但根本就沒有比佢睇點生只係叫佢扶住我唔好比我拗腰, 下半身有布遮住, 之後bb出世後先比佢睇, 我老公一d都唔怕.

大宅

我都覺得囡囡好, 因為可以扮靚靚, 好似我個囡淨係執我哥哥個囡d裙仔已經著唔切. 又cute又得意.

大宅

cat

我都無同仔仔溫習的, 而且我個仔學校都無考試只有所為記憶遊戲即默書(只有4個生字1句句子), 雖然我奶奶唔係一齊住, 但都會成日來我屋企, 有時都幾煩成日同我仔仔掙電視, 又話我對個仔唔夠惡.

大宅

nicole媽咪

好奇怪!我又唔鍾意聽收音機, 所以一個人在公司都只會上下網打下機咁, 有時又要早d走, 送大少去學嘢好似今日要同大少學公文數.

大宅

sara

yes!我仔仔讀華景分校, 你呢? 但我覺得啟思太過簡單&輕鬆, 而我又無比任何壓力小朋友. 但我細囡都唔會讀啟思了.

大宅

cat

咁個(棠)細佬派了去邊間小學呀? 我媽咪都係話我唔夠惡, 我老公就梗加仲壞個仔, 因為我個仔又真係好百厭, 唔聽人講但出到去街又好怕醜. 而我就好好彩, 媽咪住得我非常之近, 所以我不用担心屋企.

大宅

sara

本來我都想選青衣分校, 由於原本我是灣景分校, 但因學校不績租約, 免校車去附近的分校, 當仔仔k1而所有老師都會去晒華景所以最後都去了華景

我仔仔將於7月18日係浸大會堂畢業禮,你呢?

大宅

sara

係呀!我都係上午, 剛剛看過通告是聯校畢業禮, 等我收到入場劵才話比你知我的位置.

大宅

sara

你好晒利呀!昨晚傾到咁夜, 今朝咁早又起身了 我就唔得啦! 第日小一開學重要再早d起身, 都唔知點算 :-(

大宅

sara

你係咪好鍾意明道呀? 我見你加咗咁多相入來? 我有個表侄女鍾意到發燒, 重走去追星

大宅

Nicole媽咪

你囡囡讀邊間幼稚園架, 生日會可以買蛋糕&扮靚? 我個仔的生日會好似好求其, 好似連蛋糕都係普通清蛋糕, 唔知係咪因為佢係全日班, 只有18個同學所以差d呢?

大宅

Nicole媽咪,

我當年都有考慮過"慧中"中英文幼稚園, 因為當時我住係麗城, 都聽過人話幾好, 但最後因發現有間啟思在灣景而又好近我屋企, 但最攪笑的是讀了半個學期就話下年唔績租約但會免費校車到其他分校, 所以我選了華景分校, 而k2下學期又到我自己搬屋所以要比番校車費 :-( , 不過就可以好近我媽咪好開心, 就好似今日囡囡發燒, 今早工人已帶她看醫生, 剛剛媽咪打電話比我告知情況.

大宅

sara

所以話啟思真係麻麻地, 無計啦仔仔都幾開心重話第日妹妹都要讀e間.

nicole媽咪

半年雜費要咁貴嘅? 我地無雜費但每個月$160茶點費.

大宅

Nicole媽咪

其實她之前都有d傷風, 已經看咗醫生但昨晚突然發燒, 唔知是否我傳染比佢, 我都病了差不多3個星期, 看了4次醫生就是小一放榜那天開始大傷風咳, 今個月淨係看醫生費用都 :-( :-( :-( , 好彩仔仔無事.

大宅

Nicole媽咪

你食飯味? 會出街食OR叫外賣? 我今天叫了外賣因為懶出去&有D嘢做.

大宅

咁你放假時有無打麻雀呀? 我本身都好鍾意打麻雀(因為唔識玩其他, 以前耐唔耐D朋友都會約我星期日聚會開枱, 但自從生咗囡囡&換咗BUNBUN之後就星期日唔駛約我, 我要做星期日BUNBUN. 但又時我姑仔&奶奶得閒係我屋企, 便會叫埋我老豆一齊開枱.

大宅

nicole媽咪 / sara

多謝你們的關心, 我都希望佢快d好番, 每次小朋友病都重慘過自己病 :-(

大宅

sara & nicole媽咪

好多謝sara你送比我的公仔&多謝nicole媽咪的網址, 我都換了大頭相.

首頁
12345...30

尾頁

跳至