美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:我家族有糖尿病史, 我大肚時有妊娠糖尿病,

原帖由 Elenalan 於 15-01-30 發表
我家族有糖尿病史, 我大肚時有妊娠糖尿病, 生完B好番, 但都要自己控制下糖份吸收, 因為我媽係40+左右 (生完 ...
我都係妊娠糖尿病,又係生完10年後病發,雖然依家唔係嚴重,但對於愛食嘅我,戒口真係好痛苦,jm你好叻,可以減咗十幾磅,我好努力都只係輕4-6磅,但一為食番少少就火速重番

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:Quote:原帖由 garfield_pooh 於 15-01-31

原帖由 窮師奶 於 15-02-02 發表
你話你生完bb後十年復發,咁中間呢十年係咪keep住年年去驗糖尿?你算唔算肥呢?我又係妊娠糖尿,但勁中意食 ...
我2003生第一個,2008生第二個,兩個b陀到32週都有妊娠糖尿,生完第一個產後檢查正常番,生完第二個做產後檢查話我糖尿擇界,姑娘叫我要小心注意,最好自己每年揾私家驗吓糖尿,當然往後幾年我無check 啦!直至2012年尾成日覺得好唔舒服,又易攰,一check就知中招,度數唔算好高好嚴重,依兩年keep睇政府,三個月前開始食藥。我本身唔肥,細細粒有少少肉地,本身都唔好甜,平時飲奶茶,咖啡,檸茶檸水都唔會加糖,但我好為食,又愛吃零食,12年確定有糖尿之後已經戒咗奶茶咖啡,耐唔時先會飲一杯,零食都食少咗好多喇

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 garfield_pooh 於 15-02-03

原帖由 窮師奶 於 15-02-03 發表
你唔好甜食,又細粒唔算肥都中招,我比你高危了,驚驚呀
身型肥胖係風險高d,但糖尿病同身型都無乜關係,好多瘦底嘅人都有,講到尾,注意飲食比較實際

首頁

尾頁

跳至