自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我最近都網上延長了visa,有打去入境處問咗關於啲文件,職員好helpful,網上服務的操作也不太困難,政府今次抵讚

公爵府

checkylam 發表於 21-5-10 11:34
請問網上延期要什麼文件pdf? 要親身去拿visa sticker,?
謝謝!

要有佢要求嘅forms,一封僱主寫嘅信,聲明你會繼續請佢。佢批之後,會寄sticker俾你,唔使親身拎

公爵府

Liuvyn 發表於 21-5-11 20:39
回覆 feifei_baby 的帖子

請問封僱主信是中文還是英文?要工人簽名嗎?

中英都得,我寫咗英,僱主簽就可以、姐姐唔使

公爵府

clean112 發表於 21-5-22 00:06
請問延長Visa程序可以教教我嗎,姐姐續約到8月就一年啦,正常要出境,但現時無得出境
...

延長計劃是將visa最長延至而家份約嘅最後一日。其實網頁上的指示好清晰,你喺而家護照上的visa last day前最多8星期申請,確保姐姐的護照有效期cover到你想延嘅日子,按照網上面要求的文件,填好、印出俾姐姐簽名,再scan咗佢upload,自己寫埋封信upload就可以了。遞交後幾個星期就會收到Visa貼紙。

公爵府

中年失業 發表於 21-5-22 03:07
智傭易~係一個不楚的服務平台
我數星期前見樓主指引。亦上網辨理

網頁寫得好清楚,要求係5mb以下,文件upload前核對清楚入面內容是否清楚係申請人嘅責任,寫到明都跟唔到,咁都覺得好艱難,樣樣要人即時處理或指導,比較適合去親身辦理或直頭俾錢agent搞。

首頁

尾頁

跳至