跳至

首頁

尾頁

大宅

你地好呀, 我係住sau mau ping 上村果邊,我係新手mama, 我個b係10年8月出世, 我都想第日幫佢搵幼稚園, 近近地唔駛take school bus, 大家比d 意見邊間好d啦! 大家有冇興趣出來公園gathering呀? sat or sun?

大宅

回覆 pingmum 的帖子

Hi Pingmum,

你bb幾大呀? 你住邊到呀? 不如 23/4 出來公園見吓面, 好嗎?

大宅

回覆 pingmum 的帖子

Take care of your body and bb! 不如你睇吓邊日得閒先出來啦, 我只可以sat or sun 出來, 可以去秀明道公園行吓!我想問你點樣整bb既成長日呀? 我唔識upload起bb kingdom個人資料到! thank you!

大宅

Fila & Candy, welcome to join! 其實我都唔係好記得公園果名, 係起sau mau ping 商場對面, 我take bus見到個公園都幾大, 所以想約大家gathering

大宅

i'm free on 22/5 (sun afternoon)

大宅

我may be 22/5可能要3.30PM後先到, 唔好意思!

大宅

近來都好鬼, 如果10.00am出來是否早左呀?因為我諗住個太陽冇咁哂會好d, or 大家有冇好idea 地方gathering呢?

大宅

請問大家是否今個sunday 22/5 出來gathering, 我見天氣報告預測下雨, 是否起商場上面gathering還是改期呢? 我見大家都好少上bk!

大宅

我見冇乜反應, 我都唔再問, 有時間先再傾!

大宅

回覆 FilaLi 的帖子

Fila, 你唔介意可以約起mac記食吓lunch, 見下面, 我都想睇吓我個仔同唔同小朋友玩, pg要起lam tin 同kwun tong apm果邊先有

大宅

hi, 我都諗住今年報宣道會陳李詠貞N1, 希望得啦! PG我就未必報!

Fila, 請工人真係睇lucky ka,我都有個印印, 佢做左8個幾月暫時ok啦, 但都要睇緊d, 唔好被佢食住呀!

大宅

回覆 candylanlan 的帖子

Candy,

my bb is a son and 10 mths old ah!

大宅

回覆 FilaLi 的帖子

Fila,

我其實要返工, 冇人睇住工人ka, 得bb同工人起home!

大宅

claralei1010 發表於 11-6-21 16:58
大家好呀, 我都係住曉麗苑 ^^, 我要返工, 所以都係得星期六日可以陪多0的阿仔jeh, 我都煩緊幫阿b報n1, 你地 ...

點解個個都要讀幼潛既? 我朋友有讀, 真係須要讀play group嗎?

大宅

回覆 candylanlan 的帖子

candy,

其實我都想同BB番教會, 等佢識多D朋友, 學多D野, 但我唔係教徒, 實冇人理

大宅

HI, 我都想知陳李詠貞幾時開始報N班? THANKS!

大宅

FilaLi 發表於 11-8-5 12:30
想問陳李詠貞讀N1 OK嗎? MISS & 環境? 阿囡依家12個月大想幫佢報近近地學校.
Rainbow 我都去試過堂, 都幾好 ...

FILA, 你係唔係諗住報KWUNGTONG PG呀?

大宅

Gingin0522 發表於 11-8-12 19:22
Hi, 我都想知幾時開始報?

另我想問下各位mama: 我個仔宜家十四個月,但仲未識叫爸媽及唔敢自己放手行,我 ...

Gingin0522,

Don't worry, my bb is 11.5mths and he can't speak mama, papa and walk.

首頁

尾頁

跳至