興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原文章由 labelle 於 08-7-24 22:14 發表
今日好多人呀 不過都叫入到去睇野既 我既戰利品有 ( for 2y8m BB ):

家計會德德家家
幼兒性教育圖書系列 + 兩個迷你布公仔 + 孩子100個SEX Q&A
http://f20.yahoofs.com/hkblog/_P3fK62eERWbzTfs ...

你d戰利品好正呀~~ 我對家計會套書, 魔法數學故事屋, 同埋d art and craft都有興趣呀, 可唔可以話我聽邊幾錢呀?? 仲仲係咪全部係hall5? thx

侯爵府

原文章由 ianmami 於 08-7-24 23:49 發表

huitung, 你去左書展未??? 我去左啦. 買左young scientists. 仲有我買左 setscience foused mysteries 幾正ka..HKD200/4 pcs & HKD500/11 pcs 有關
1. The Earthquake
2. Tornado
3. Hurricane
4. The very Scary Volcano Mystery
5. ...

呢set我都好有興趣wor... 可唔可以比多少少details我? pls.. earthquake, hurricane個set係$200or$500??

侯爵府

原文章由 Teresa 於 08-7-25 09:55 發表

$100/4, 景行counter.

我囡囡見到你本wall-e眼發光呀, 係咪都係景行呀??

侯爵府

原文章由 Teresa 於 08-7-25 11:32 發表

Wall-e o係小樹苗counter買. wall-e 有幾個versions, 有深有淺. 我買o個本係岩小學生睇, 紙質係白色 (唔係報紙紙質).

thx, 希望星期一去仲有啦...

侯爵府

原文章由 chingchingb.ma 於 08-7-27 00:38 發表
Hi yu-ma,

ORT's tree chart http://fds.oup.com/www0.oup.com/ort/2/tree.html

好復雜呀.... 如果我囡囡5歲, 可以基本上自己讀到step into reading level 1咁.. 應該買邊個level呢? 仲有, 佢好似有好多款咁.. 初買邊一個系列會好d呢?? thx ~

侯爵府

前日的埋個女, 一齊由澳門坐船即日來回黎左香港書展買書書... 行左6個鐘, 只係行左hall5, 仲要係未行晒... 有d野唔記得左買 =_="

但係我一個人, 拖住個女, 買左約60本書... 我覺得自己都算叻啦.. 香港書展真係好正, 下年一定再黎~~ 呵呵呵~~

share一下我o既戰利品啦...

英文書:
1套10本Dora Phonics Readers (pack3)
1本Magical Magnets-Pretty Princesses
1本Wall-E Look and Find
Kiss My Kids 故事書13本 (包括Mickey House Clubhouse 2本, Little Einsteins 3本, Dora the Explorer 1本, 媽媽細個鐘意o既Rainbow Brite 1本, Care Bear 1本, Snoopy 1本, Magical Schoolbus 1本, 另Fighting Fires, Best Firends Wear Pink Tutus 同 Stitch漫畫各一本)
4本Disney Princesses Stories (包括有Belle, Cinderella, Snow White同埋Little Mermaid)

中文書:
1套12本"我會自己讀"黃色系列(連字卡+練習簿)
1套12本"我愛讀"叢書第一輯
3本幼兒探索學習系列 (包括新年到, 葉子變變變同奇妙的蛋)
1本Wall-E封面兒童快報

雙語:
1套6本"上一看世界"

練習簿:
2本Dora the Explorer填色書(連貼紙)
2本中文暑假練習

CD:
1套3隻"小小幼稚園"CD
1套3隻"小小音樂家"CD

手工:
2本Crayola "Color Wonder" drawing paper
2pack Crayola "Color Wonder" finger paint
1pack5枝 Crayola "Color Wonder" soft sticks

贈品:
扭計x一個
Kawaii EC 試用裝2樽
Crayola crayons 4枝裝 2pack
Snoopy貼紙1張

[ 本文章最後由 stephenietam 於 08-7-29 22:42 編輯 ]

侯爵府

aiya, 你地咪玩我啦, 澳門冇d咁大型又真係有平野o既書展, 有咩計wor.. 我舊年都有同囡囡去行, 但就真係買得唔多野lor, 因為囡囡舊年仲得閒扭下抱... 今年佢好d啦, 我又同佢講好數, 唔抱得先帶佢去, 咁佢又真係成日冇要我抱過, 我又用taxi來回, 所以重少少都ok lor.. 其實.. 如果比多個鐘我.. hehe.. 我仲拎得起架..

有d諗住一陣行番轉頭買個d都未買...

侯爵府

原文章由 chingchingb.ma 於 08-7-30 11:41 發表
我記得original好似差唔多$60/本,但book fair呢道買1送1。

係呀, 69.9, 買一送一~~ ^.^

侯爵府

原文章由 chingchingb.ma 於 08-7-30 15:59 發表
雖然我喺book fair都買咗好多嘢,但我都好佩服你可以山長水遠過嚟,又帶囡又攞嘢,仲行得好快買咗咁多好嘢,好犀利!

shopping係女人o既強項黎架ma...

侯爵府

原文章由 macca 於 08-7-30 17:21 發表
唔係玩你架! 真係覺得你好勁!! 上船落船咁麻煩,香港呢邊仲要上上落落添!!!

其實都ok, 因為一落船就上的士去到會展, shop完一部的士又番到碼頭... 所以都好舒服.. 上年坐MTR就真係有d想c...

首頁

尾頁

跳至