自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

想買HK 去西安, 但搵到都是要轉機, 時間又長, 由深圳出就有直飛.... 在邊到訂會好D ? 穩健D ?

請分享... 另外, 要留意D咩? 邊間航空公司較好? 見內陸機票的改,退等好多野, 行李等....
Stay Hungry , stay foolish !!

珍珠宮

lovelybaby2015 發表於 23-3-11 23:03
西安CX有喎
星期二、五
我早幾日睇過,因為想換飛

TKS 但我星期日出發...

珍珠宮

ming1020 發表於 23-3-12 00:03
我一直用開攜程好方便

在攜程訂, 有無咩要留意? 除了時間, 地點果D 之外....因為會上深圳出發, 要帶埋PASSPORT嗎? TKS

珍珠宮

平平常常 發表於 23-3-12 17:54
一般來講,攜程比較揾陣可靠,涵蓋最多不同航空公司的航班。攜程的條款都寫得清楚。

你幫襯攜程直營,唔 ...

...以為全都是携程負責... 望清楚先....

珍珠宮

星仔媽媽 發表於 23-3-12 18:18
你可以係trip.com訂,即係香港攜程
我都買咗深圳-西安
你揀大航空公司,如南方航空,朝早有班機飛9 ...

...你都是4月出發..? 一早機比較趕, 打算搵12點後直飛.... 你是買往返?

深圳航空D 時間都5錯, 5知座位迫5迫?

E+ 仍考慮緊坐一程高鐵好5好, 不過, 要坐成10個鐘... 家人話想體驗下....

珍珠宮

lyh80115 發表於 23-3-12 20:41
高鐵的話,廣州南有班行車7小時20分係最快到。

TKS... 不過, 都要計埋深圳去廣州果D時間, 全程都是要差不多10小時... ... 真是煩, 就算買1等坐, 都5會舒服好多... 商務又貴....

珍珠宮

星仔媽媽 發表於 23-3-12 21:31
聽日出發,往返
往返機票平好多,只需加多$300

....旅途愉快...

返來分享下遊記...西安d溫差都幾大, 小心保暖.....

珍珠宮

lyh80115 發表於 23-3-12 21:14
日頭坐咁耐我都覺有啲浪費時間,北京嗰啲有夜車又唔同……

唉... 下次PLAN 去北京時就真是要試下夜車...

珍珠宮

tkinwong 發表於 23-3-12 21:30
除非係鐵路迷,如果唔係如果唔係坐7個幾鐘頭高鐵都唔容易。

我都唔明... 再5是 或者分開交通工具各有各去.....

珍珠宮

甜姐兒 發表於 23-11-9 10:06
攜程訂機票隱陣, 有什麽要注意. 謝

按自己行程需要訂, 留意退改要求, 擕程買完, 有咩更新提醒都會收到通知, APPS / SMS, 到時是咩閘口, 時間更新等,

上個月又去左昆明大理, 都是用佢, 今次用得更多, 訂酒店機票, 機場接車, 1日團, 租車, 好方便,

珍珠宮

甜姐兒 發表於 23-11-9 16:31
收到, 但我見佢班機有好多價錢, 應該點選擇呢. 謝謝

我單睇自己想搭幾點飛/ 幾點到, ...之後再選直航,價錢, 航空公司... 我只識幾間大的航空公司... 另外, 留意佢D 退改要求....

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊