自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

用緊BYD atto3, 無tesla 無得比...

同油車比, 電車好夠力...充電周圍都有, 可快充, 可慢充, 只是時間上長短同價錢問題.....

1換1 好似到3月, 如果政府5延長的話...如現在買, 要留意趕5趕到....

E+ 多左好多電車款/牌子在HK... 多左選擇
Stay Hungry , stay foolish !!

珍珠宮

traeh 發表於 24-1-7 01:22
BYD好有興趣,可惜只得5座,仲未有7人車。Mifa 7都要等第二季至供港,希望一換一玩多幾年,到時多d款揀。
...

.... 就是LOR... 用開7人車, 因為油缸要整, 所以先換車, 原本都是想有電車7人車先換....E+ 是大屋搬細屋, 好5慣... 好在車內空間5錯, 只是放野5夠7人車多...

見到KEEZR 都有7人車, 騰勢 都見有廣告, 好似是仁孚跟, 但未有價出, 不過, 電車7人車都是好大架下, Mifa 9 60萬相對算性價比高....
原來1換1 已經好多年, 是T 車食到個期, 所以通街都是佢, 可能多過紅的...

珍珠宮

traeh 發表於 24-1-7 13:28
你換咗邊款?

我是ATTO3.... 換車果時邊有咁多款... BYD 的海豚, 海豹都是吹緊,

珍珠宮

traeh 發表於 24-1-7 13:36
Atto已經無現貨,現時訂唔肯定趕唔趕得切3月尾一換一限期,可見真係好有market。

...

睇下你要咩色.... ... 我訂果時剛好有現貨, 5洗2個月就有車..... E+ 有2間代理, 2間都問下....

珍珠宮

christyheihei 發表於 24-2-22 18:28
請問你架車好唔好揸?

老公揸...話好, 佢是油轉電, 話同油車一樣, 力水勁D....

珍珠宮

christyheihei 發表於 24-2-22 18:28
請問你架車好唔好揸?

老公揸...話好, 佢是油轉電, 話同油車一樣, 力水勁D....

珍珠宮

christyheihei 發表於 24-2-22 20:17
我都係油轉電,諗緊比亞廸好唔好

好似K11 有CAR SHOW , 去睇下, 或者問下試車先...

珍珠宮

tonywkl 發表於 24-2-23 09:39
暫時在港銷售既型號來講 :
- 男性用家BYD seal / Atto 3
- 女性用家我推薦 ORA - FUNKY CAT

在大陸搭過幾次網約車都是AION.... 個內籠感覺好闊落.... 之前租車時租過ORA 另一款CAT... 芭蕾貓, 好粉色, 好靚, 不過, 揸車果個是我老公, 佢就5是幾LIKE....

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊