自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章

tingtong 發表於 24-3-30 09:07
好正
昨日好大雨

昨晚突然行雷閃電,超大雨。我哋食完飯想打車都冇車接order (我已經加錢,本身$2x ,加到$8x) 都冇車。最後行去附近酒店,酒店職員好好,叫我地放棄叫車,等的士仲好。最後好好彩等到的士,司機話好多地方水浸

goldpiglet    發表於 24-3-30 15:32

珍珠宮

減齡達人勳章

cattz288 發表於 24-3-30 09:23
咁嚴重

我都唔知咁嚴重,喺K11食完飯,落去大門見成村人,心諗落雨多人打車,點知call 極都冇車

珍珠宮

減齡達人勳章

wcandtt 發表於 24-3-30 09:30
我真係唔知咁誇張

我返到入房,由於我住八十幾樓以上,我就見到閃電,望 ...

我咪喺你附近k11 食飯,好彩隔離係Rosewood, 即刻行過去,等咗一陣有的士。

珍珠宮

減齡達人勳章

wcandtt 發表於 24-3-30 10:45
你有冇咩食肆係好介紹㗎,我一陣會去飲茶,之後夜晚會食多一餐先返香港,我仲未諗到夜晚食乜嘢好,因為太 ...

我昨晚去Mercato (k11,8/F). 之前喺上海食過,我對女好鍾意。 除咗個蟹肉意粉麻麻外,其他都不錯。佢個黑松露3款芝士好好食。銀雪魚做到外脆肉嫩。個Tiramisu好好食
我係大眾點評買個2人餐,同餐牌唔同
attach1/tmp/phpwdzTS1
attach2/tmp/phpR9GL6g
attach3/tmp/phpO1gYkw
attach4/tmp/phpjKJwzL
attach5/tmp/phpm3JqO0
attach6/tmp/phprDFB3f
attach7/tmp/phpS8a7iv
attach8/tmp/php9z4VyK
attach9/tmp/phpMiW7OZ

珍珠宮

減齡達人勳章

wcandtt 發表於 24-3-30 11:21
嘩,我好多謝你介紹,我返去同佢哋講吓

剛剛去食雲吞麵 睇小紅書介紹,又話米芝連。味道ok, 3碗雲吞麵加一碟炸雲吞,加4個可楽,¥85。
如果行開嗰邊 (東山口)可以一試,但又唔值突登走去食
attach1/tmp/phpu5pG3I
attach2/tmp/phpuQPuSa
attach3/tmp/phpcTTFHC

珍珠宮

減齡達人勳章

whywhite22 發表於 24-3-30 12:49
二人餐咁多嘢食?
睇相好正,請問幾錢?
...

¥1660 2人餐!我哋4個人,本來想叫2份,但姐姐話太多,建議一份再加其他。所以,我哋就加咗炸什錦海鮮,帝王蟹麵,銀鱈魚。
attach1/tmp/phpQVAr1o

珍珠宮

減齡達人勳章

wcandtt 發表於 24-3-30 15:35
我哋一家四口,而家喺南信食薑汁撞奶,我諗今晚晚餐都唔使食,我哋真係飽到一個點,全日不定食嘢。好多謝 ...

呢個薑汁撞奶我想食,但我兩個女唔想,下次再試。今晚我老公仲訂咗Ritz Carlton 自助餐,我而家仲好飽
真係來廣州3日肥3斤先返香港

珍珠宮

減齡達人勳章

Ritzmary 發表於 24-3-31 18:07
復活節多唔多香港人上廣州玩?

都多,但應該最多係深圳

珍珠宮

減齡達人勳章

cattz288 發表於 24-3-31 21:30
睇fb同小紅書,個個鬧爆,因為無限人數,結果得個排字,佢地話因為深圳雪場下年開,所以融創賺得幾多得幾 ...

有全日票¥458,我女個教練幫買平¥15。我就係知假期一定多人,本來28號出發,安排29號對女去玩,點知個教練話,可以就早一天。咁我話要28號下午,點知個教練又話,如果得,就最好28號早上,因佢估計下午2點後就開始多人,29號就直頭瘋狂。
所以,我28號,一早7點就從家出發,直奔融創(去到10點,換埋衫,10點半開門,就即刻可以滑),對女話早上冇乜人,好正,2點後真係開始多人,佢哋滑到下午4點幾就走

珍珠宮

減齡達人勳章

cattz288 發表於 24-4-1 17:17
咁你地好好彩,我見佢地話,紅日有教練都無用,都要照排,人都癲
...

真係好好彩!好彩個教練提我!我見小紅書,啲人就算入到去,冇哂單板可租借
其實,佢哋應該限人數,而家買票都要實名登記

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊