時政擂台

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

kenshiro18 發表於 19-6-15 11:15
明天取消啦
目的已達
休息下好過

邊個話取消?
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

琥珀宮

kenshiro18 發表於 19-6-15 11:34
咁始終中港澳台都需要引渡條例
係要解決
或者立法會3分2 把關lor

其實你知唔知,除左要立例,仲有其他方法可以解決?
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

琥珀宮

月見草 發表於 19-6-15 11:16
所以咪話有好多人其實都係人云亦云,人上街佢上街,最緊要打下卡證明自己好貼時事!
有心人就係想收納呢一 ...

咁你又試吓叫挺立例嘅羊群出嚟睇吓有冇100萬人啦!

琥珀宮

ngokwan 發表於 19-6-15 11:48
其實香港一直都有呢條法例,今次是修補漏洞

個漏洞越修越大,所以先咁多人反對。

琥珀宮

kenshiro18 發表於 19-6-15 13:50
不如你講下
逃犯條例寫明中國其他地方除外
唔修例點做

不如你自己去了解吓啦! 我冇意圖想改變你諗法, 你想知的話, 應該自己去搵。

送條link你, 睇唔睇你自己決定。

https://m.youtube.com/watch?v=Ru4TJGPJjjc&feature=share

琥珀宮

美味 發表於 19-6-15 11:51
暫緩乜嘢吖,哩班人唔識見好收,叫價只會愈來愈高,現在又話要撤回,到撤回咗,又話要特首下台,總之就大乜 ...

呢d咁屎嘅政治手法就想降溫, 林鄭其實真係冇咩政治智慧。
係人都睇得出呢一刻叫“暫緩”, 只係怕聽日遊行人數遠超預計,佢先會咁做啦! 過左骨佢咪又會強行通過囉!

琥珀宮

kenshiro18 發表於 19-6-15 12:29
叫撤回的人
咁不如提議台灣單野點搞
都係要繼續審議

大律師公會一早已有建議比政府,同埋修例跟本唔係唯一解決呢個殺人犯嘅方法,林鄭只係用呢件事做藉口強行修例。

https://m.youtube.com/watch?v=Ru4TJGPJjjc&feature=share

首頁

尾頁

跳至