影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 白色巨塔(台版)非常好睇,戴立忍好戲非常!

talkative 寫道:
我前排已在網上看哂成套戲,好好睇,諗住買返套dvd返黎,點知正版要成$700,於是我四出搜羅翻版啦,點知又比我搵到喎,質素仲好清添呀

你甘乖ga......:mrgreen:
我睇左甘多套劇都無買過香港正版

子爵府

所以咪去搵有冇翻版囉

其實....翻版....出得快過正版

子爵府

talkative:

轉角係一個special case~ 其實好少會甘架~
通常翻版會係結局後1 week到就出.....

子爵府

mo777777 寫道:

雖然劇本大綱係改自日版,但據說到最後幾集中最感人的部份是台版加插獨有。

2本劇本無關係架!!!!
雖然個名甘橋一樣~
但係台版係一個台灣e生侯文詠用佢所見所聞寫成ka!!!
仲羅左好多獎!!!!!!!!!!!

子爵府

Paris :

你睇落去就會發現,"賄賂"原來在台灣係好平常ga事....
我估你可能好小留意台灣新聞.....
如果你有留意, 應該知d劇情吾係誇張,
反而係太暴露事實

子爵府

我覺得邱副真係好慘。

如果故事繼續下去,假如你係佢老婆,仲會唔會留低?

佢老婆慘d~ 好吾容易原諒左老公, 點知個女又c左 :cry: 但係都原諒左....應該會繼續留低......

子爵府

SandyKL 寫道:
始終係醫生,受高深教育,點會好似台版咁,內外科兩個主任係更衣室大打出手咁失禮及失身份架。

中國人吾係甘ga咩? 哈哈~ 國會開緊會都成日打架上電視啦! 係更衣室打架有乜甘出奇?? ?-(

台版呢個係反咉真實ga故事, 可能有d誇張, 但絕對真實, 台版個作者本身就係大e院ga e生, 佢只係將自已甘多年ga所見所聞寫成故事....呢個就係台灣大e院血淋淋ga一面~ 同日版個故仔無得比

子爵府

想問下書有無講點解陳寬個爸爸同唐國泰咁大仇?

其實tv都有講ka~ 不過我吾係好記得...
好似話陳寬個爸爸同唐國泰實習時爭上一個位
唐國泰陷害陳寬個爸爸令佢被趕出e院,
無法成為教授。

子爵府

claudia 寫道:
一一B

$70套我都想呀, 但唔知quality如何? 會唔會睇唔到架?

$70套好貴....北角$40就買到

子爵府

candy:咁平

以前$30添乍~ 宜家比海關x過貴左

子爵府

candycan
請問北角邊度?

炮台山mtr出, 向北角行, 花園餐廰樓下, 叫影視城

子爵府

我睇左,不過你放心,你唔會一睇就停唔到的,你想邊度停都可以(但又唔可以話唔好睇既) :mrgreen:

:lol: :lol: 不過後面幾好睇ga~

首頁

尾頁

跳至