自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:如題,around+how+much+??+++有無推介,thx

原帖由 chung_ma 於 15-03-14 發表
如題,around how much ?? 有無推介,thx
我問過e生佢話要生過水痘50歳以上先可以打一針,比著我會打,因為生完蛇患處有機會有後違症甚至再覆發!

子爵府

引用:如題,around+how+much+??+++有無推介,thx

原帖由 chung_ma 於 15-03-14 發表
如題,around how much ?? 有無推介,thx
記得好似$1500咁上下!

子爵府

引用:打左一定唔會生嗎?

原帖由 qinqinyan 於 15-03-14 發表
打左一定唔會生嗎?
邊會有100%架!

子爵府

引用:Quote:原帖由+DonnaLau+於+15-03-14+發表我

原帖由 MSRY 於 15-03-14 發表
如果唔記得細個時有冇生過水豆,可唔可以照打? 打完會唔會有反應?
生蛇係因為曾經生過水痘D菌會潛服响你身體永遠唔會消失,當你身體某個器官弱時就有機會發出黎而且係痛入神經所以會咁辛苦就係咁解,如果你冇生過水痘身體冇呢隻菌打黎都冇用,如忘記左有冇生過可以驗血check!

子爵府

引用:醫生叫我仔打,因我仔得12yrs,因為佢太細個

原帖由 kayeetoby 於 15-03-14 發表
醫生叫我仔打,因我仔得12yrs,因為佢太細個生啦,會好大機再生,所以醫生提意佢打 ...
你再問下其他e生意見好喎,我諗最起碼都40歲先好諗la,e生都話50歳先可打!

子爵府

回覆:茄子 的帖子

咪係囉,上面jm仲話e生見議佢打12歲咋喎!係都我哋成年人打先la!

子爵府

回覆:bel2002 的帖子

咪係,中肯D講句,政府有時係因為錢嘅問題所以未包含其中,咁樣又唔表示支針嘅重要性,不過我只係覺得要打因為生蛇應該會係超痛苦同辛苦,當然自己衡量有冇需要打囉!

子爵府

引用:回覆+DonnaLau+的帖子你講野都幾攪笑喎,我

原帖由 kayeetoby 於 15-07-10 發表
回覆 DonnaLau 的帖子

你講野都幾攪笑喎,我自己個小朋友生過,見佢當時連行路都要就住就住,一摸到就痛, ...
我意思係咁多個e生都唔建議未夠50歲打,當然有原因la,我只係覺得如有需要起碼大人夠50歳先打,我自己都係媽媽小朋友有事當然唔想同心痛la,我亦都知道生蛇有幾辛苦!

首頁

尾頁

跳至