自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我都已經係同屋住關係,相對無言;唔知其他男人更年期係咪都係咁 ------ 丁蟹上身,全世界得佢啱晒,所有唔依佢標準嘅就等如錯;又愛無理取鬧,早前訂枱同佢慶祝父親節,就話我係祝佢早日安息;響街又鍾意撩事鬥非,真係瘀到咸;總之係唔會捉到佢嘅邏輯思維的;所以佢講嘢我只會聽,唔會有特別回應,因為一講唔中佢心意就會AK47,又話要迫死佢、攪散頭家… 而我有嘢都唔想同佢講,同樣道理,一嚟佢唔會明,二嚟一唔啱聽就又嚟料;
而家都搵緊假期兼職,到時就一年365日都返工,唔駛對住佢困獸鬥。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

靚靚C9 發表於 23-11-14 16:24
妳老公幾大呀?咁恐怖嘅

5x
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

meiyip 發表於 23-11-14 18:21
同我屋企嗰件一樣,丁蟹上身,佢講嘅啱哂。明明係錯嘅,提佢兩句,就發晒爛喳。最慘佢係提早退休(出年59 ...

想攬住妳呀
我一樣,食飯就係食飯,冇說話的(之前講嘢俾佢鬧過話嘈到聽唔到電視),食完渣渣林去洗碗沖涼,跟住即閃入房睇書(之前碌手機又鬧對住手機,電視都唔睇),試過一吹乾個頭(約8:30)就上床瞓覺,費事俾機會佢"發揮";阿仔就戴headphone睇youtube。

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

歌莉亞 發表於 23-11-14 20:51
佢似有情緒病喎!
退咗休未?

好彩未退休咋,否則難以想像...
所以都搵緊假期兼職,填滿一年365日,減少被鬧被哦的機會;佢之前話我成日躝街 (*以前我係除咗病,假期係唔會留家的,鍾意一個人周圍去,買吓衫睇吓嘢;但用咗幾年時間,終於戒甩咗,而家除咗返工就會宅響屋企做清潔,冇事做就發呆或瞓覺,完全冇出街意慾,要買衫都只係U記網購,活動區域就係屋企 <--> 公司;以前行街買衫,而家入超市已算是shopping)

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

creambb 發表於 23-11-14 23:27
我都覺得50開始男人好恐怖,我老公都係,你小朋友幾大呀

考完DSE,大喇,如果唔係租金貴,我諗我已搬咗出去獨居

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

creambb 發表於 23-11-15 14:35
算啦好多人都係同屋關係,搵到舒服方式相處,唔好日嘈夜嘈就已經安樂

係囉,其實我一向就算食死貓都唔會出聲,由得佢鬧,當聽唔到就算。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊