自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好慘的媽媽 發表於 23-6-6 19:40
唔緊要啦,反正一個人好難應幾百把口,信就信,唔信算,唔好講咩相唔相向
當個細路壞到爆,好未?
身為老師,要做 ...

老師有老師唔岩既地方,你投訴無問題

另一方面,小朋友既行為係咪可以再教導改善下呢?就黎升中學,到時一樣被投訴

兩個問題同時更正係無衝突,個個jm睇到另一問題,唔改善最終都係你地一家suffer

子爵府

sillybilly123 發表於 23-6-6 19:59
睇完D回覆, 覺得好離奇, 個個茅頭都指向小朋友同埋家長

即使小朋友超曳,家長冇家教,老師 ...

你睇清楚d回覆,好多jm都話個老師衰,只係再帶出一個問題就係小朋友行為

子爵府

littlefunpig 發表於 23-6-6 20:26
係咪之前仔仔學校同同學仔有郁手腳? 俾其他家長投訴過?
頂下老師咀、同同學玩下會俾老師極力勸退,太誇 ...

就算無家長投訴,老師至少講過幾次否則樓主點會咁清楚個仔行為,除非跟住返學

子爵府

littlefunpig 發表於 23-6-6 20:50
樓主只係覺得比較好動 好似唔覺得係有問題
老師本身就黑人憎
好討人厭喎⋯⋯

可能係屋企發生確實無問題,家人會包容,但出到社會影響到其他人

不過個老師今次確實係處事有問題,被投訴亦無可厚非

子爵府

芝士王 發表於 23-6-6 22:50
同感….竟然係大部份指責家長

因為雙方都有問題,老師既問題唔使多講,樓主已列晒出黎

另一方面樓主有無正視小朋友行為問題

雙方都去改善並不存在衝突,世界會更美好。

子爵府

varievarie 發表於 23-6-9 15:39
你講得啱,老師係受過訓練,應該要守住佢哋嘅專業,唔好俾情緒影響作出一啲有違專業嘅行為。但耐何現實社 ...

認同,大家勸佢正視小朋友行為問題,主要唔想事情再發生,未必會被實質上欺,但上到中學唔揀入校隊唔選去比賽,機會比別人小,蝕底都係自己。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊