2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

抱抱娃娃 發表於 13-8-8 15:28
我覺得依家都係太早呀.

等佢識講野先會唔會好d?!

同大家分享下, 由佢四個月開始我買左個痰罐俾佢
而家有6-7成機會痾尿, 佢自己識拎痰罐出來痾, 完成有粒星星餅架
開大呢, 差唔多次次都係痰罐
而家每日大約一塊片片, 夜晚用
如果中午訓覺一陣, 用布片
出街先用返紙片

希望用多三包片, 完全戒得晒

抱抱娃娃  好叻呀!  發表於 13-8-23 14:50

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

muimui120 發表於 13-8-20 16:10
回覆 rosmama 的帖子

你bb好叻呀
4個月開始train要戒片, 大人的心機可不少

子爵府

muimui120 發表於 13-8-20 16:10
回覆 rosmama 的帖子

你bb好叻呀

日頭由佢係地下癩
去到痰罐就獎星星餅
今朝癩左尿我就叫佢記得下次去返痰罐
佢都點頭

戒片片係大人要幫手, 都唔急得, 慢慢來

子爵府

rachelerica 發表於 13-9-8 08:21
i started potty training early and now he is able to tell when he wants to vv. however, it really de ...

My daughter vv in the bath bowl like a boy!!! And she found excited and laugh...but I think it's good to educate them they should pee and vee in the proper place. They can understand!

首頁

尾頁

跳至