時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

回覆 sling1227 的帖子

Why not? 佢未上場, 已經成日有政黨抽水要佢下台, 上左場, 又成日比政黨攻勢, 最好CY寸步難行, 然後名正言順, 要佢下台! 司馬昭之心,路人皆知!

子爵府

畀面勳章

回覆:仍會支持特首嗎?

由始至终,香港攪成咁,主要係前朝不濟,政黨們玩野,cy 處理緊係爛攤子,又入佢數?公道d喇!

Hoba  佢自己僭建嘅爛攤子亦關前朝事,所以要好多時間?公道D喇!  發表於 12-7-31 20:28
elyseluk  :;pppp:  發表於 12-7-31 00:09
WChan  直頭當CY係神tim啦, 上場未夠一個月就應該解決哂前朝所有問題  發表於 12-7-30 23:51
wandada    發表於 12-7-30 23:21
wandada    發表於 12-7-30 23:21
ccycherry    發表於 12-7-30 23:14
tls411    發表於 12-7-30 12:45
tls411    發表於 12-7-30 12:44
tls411    發表於 12-7-30 12:44

子爵府

畀面勳章

elyseluk 發表於 12-7-30 18:41
Well...how to? What did he do?
Well...What do you expect from CY? What are the contributions of policital parties in Hong Kong so far?

Leung Chun-ying GBM, GBS, JP (born 12 August 1954), commonly known as CY Leung, is the Chief Executive and President of the Executive Council of Hong Kong. He assumed office on 1 July 2012.[1

子爵府

畀面勳章

引用:未上任,唔關佢事,係曾特首嘅事 上左任,

原帖由 caramelpudding 於 12-07-31 發表
未上任,唔關佢事,係曾特首嘅事
上左任,唔關佢事,係上手留落
話時話,如果我返左份新工,接手做埋嗰proj ...
如果份工係公認嘅爛灘子,明知接受會做箭把,唔知你仲會唔會有勇氣做呢?

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:Carelesswhisper+發表於+12-7-31+13:

原帖由 AndroidUser 於 12-07-31 發表
4百幾萬年薪的話, 我"必"都"必"出D勇氣去做呀. 就算做唔掂, 真係俾人炒, 做一個月3X萬都開心死我了. :money ...
必得出勇氣,都要有實力先嘅,係咪!做一個leader咁容易,巴士亞叔都做左喇!

子爵府

畀面勳章

引用:回覆+thinkpanda+的帖子 啲人儍嘅先至對佢

原帖由 Hoba 於 12-07-31 發表
回覆 thinkpanda 的帖子

啲人儍嘅先至對佢有期望!而家連居屋個價都炒起,佢唔做嘢好啲! ...
地產升又入佢數,第時地產跌又入佢數,唔升唔跌都入佢數,咩世界!

子爵府

畀面勳章

Hoba 發表於 12-7-31 22:48
回覆 Carelesswhisper 的帖子

乜嘢都係前朝事,屋企僭建亦如是。最近居屋有配額免補地価單嘢前朝做出來的 ...
屋企僭建佢已承認疏忽, 是嗎?
居屋有配額免補地価, 係想比上車人士多些選擇, 跟本整體樓市都有升!
前朝有幾多問題, 政府有幾不濟, 政黨有幾玩野, 想洗都洗唔到, 想洗底, 好難咯!

首頁

尾頁

跳至