影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我都睇咗四集,佈局劇情同小說相差甚遠,不過趙麗穎我中意,所以只要劇本唔太差都會繼續睇。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

c.vieri 發表於 17-6-7 23:07
我無睇過小說,小說應該係講穿越,但大陸已經唔比穿越,所以應該有唔同。
...
可能因為咁,有一些情節都改咗

珍珠宮

goofy1111 發表於 17-6-9 14:02
有很多細節都改了,如收手巾、做侍寢婢女,小說是冇,跟去懸崖係錦偲非錦燭,因錦燭因上次的火燒藤角事件, ...
改咗好多,基本上同小說完全唔同,小說中的星兒狠毒和機心得多,我索性當一部完全同11處特工皇妃無關嘅電視劇嚟睇,咁會舒服好多。

珍珠宮

cathyio 發表於 17-6-17 00:57
大家覺得男主點?

林更新好似演得好辛苦咁
林更新唔適合呢類冷面角色,而且老是要他白衣翩翩扮飄逸出塵更加係難為佢。希望之後講打仗會好啲。

珍珠宮

cathyio 發表於 17-6-17 09:05
呢套同林更新做主角哥套電影 三少爺的劍
個角色極似
扮相都好似
林更新尚欠火喉,比啲時間佢。趙麗穎係我在國內小花當中最欣賞的一個,非專業科班出身,全民黑的年代也沒有任何委屈哭訴反駁,就用作品說話,這小妮子有股傲氣和倔強,我很欣賞。

珍珠宮

yeungwgyn 發表於 17-6-28 09:12
呢套野有幾多集 講到26都仲未去燕北 先岩岩話燕洵落難要知道楚喬同燕洵反面前係十年相伴 ...
我都覺得呢套虎頭蛇尾機會極大,唔明點解要用咁多篇幅去寫一些配角的心路,如宇文席、皇上等等,有些場景亦拖太長,九幽台係演得好,但都唔使做足兩集,跟住喺監獄又做兩集,睇到我有啲悶。

珍珠宮

lingwu 發表於 17-6-30 11:02
想問下妳係到睇呀,我係 youtube塭唔到哦
youtube要翻牆睇先可以睇到,或者你可以去愛奇藝睇。

珍珠宮

tpyjasmine 發表於 17-7-1 21:47
我都有睇過套,開頭係好好睇嘅
但今個星期果8集就好悶了
講到星同燕一齊就悶到爆。飛住睇
我又係開咗司馬懿

首頁

尾頁

跳至