跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:收到小一統一派位通知書了, 有事想請教下

前年,我係乙部剩係揀咗6間,結果派咗去冇揀果間,粉官.

男爵府

引用:Quote:sumtung+發表於+13-1-12+22:43+前年

原帖由 EMMACHEUNG 於 13-01-13 發表
Hi sumtung
我也想知你上年頭六間點簡?
係上年嘅上年,如冇記錯,我揀果6間係:勒茂生,于良發,榮真,宣道,神召會,培靈,最未派咗去粉官。叩門入咗勒茂生。阿仔讀的好開心。

容易拎  我想問你係幾多分入到勒茂生架?我個女得15分,而家讀緊呂明才,都唔知點選  發表於 13-1-31 19:31
mrs.so  你進取到嚇C我, 不過叩門成功!

男爵府

引用:選校真系好煩,又怕簡錯,你地又會點簡?我

原帖由 EMMACHEUNG 於 13-01-12 發表
選校真系好煩,又怕簡錯,你地又會點簡?

我會
會唔會考慮加埋神召會同培靈?宣道唔洗考慮,因為你第一選擇都揀咗于良發。其實都可以加埋靳茂生,派就冇機會啦,萬一都可以叩門,但宣道唔得,第一選擇唔揀佢,叩門機會都冇,但靳茂生好似可以。

男爵府

引用:正覺連社系我心目中好過廖潤琛d+d但在神召

原帖由 EMMACHEUNG 於 13-01-12 發表
正覺連社系我心目中好過廖潤琛d d但在神召之下,我已歸正覺第三類,如果都入吾到...我第二自願已放棄神召簡 ...
聽講正覺蓮社幾好架,d英文好勁架,但學校比較低調。

男爵府

引用:Quote:gigi1227+發表於+13-1-10+14:44+知道

原帖由 靚靚C9 於 13-01-11 發表
仲有粉官唔洗填, 真入到都喊3聲, 跨區好過
係呀,阿仔派咗呢間,C6去註冊,見到好多都係B6。

男爵府

引用:Quote:原帖由+sumtung+於+13-01-13+發表係

原帖由 靚靚C9 於 13-01-13 發表
咁唔怪得啦, 你咁揀只能有2個結果. 一係運氣好派到第一志願, 一係就派去一間無人揀的小學. 好彩你叩門成功 ...
幼稚園校長都話唔應該咁樣揀,算好彩叩門入咗。

男爵府

引用:請問下+粉嶺公立VS+廖潤深+你會點揀?

原帖由 gigi1227 於 13-01-14 發表
請問下 粉嶺公立VS 廖潤深 你會點揀?
粉嶺公立

男爵府

回覆 sumtung 的帖子

我想問你係幾多分入到勒茂生架?我個女得15分,而家讀緊呂明才,都唔知點選

我都係15分, 派唔到, 係叩門入到. 我仔仔都係讀呂明才架.

男爵府

引用:回覆+sumtung+的帖子 原來大家都係呂明才,

原帖由 容易拎 於 13-01-31 發表
回覆 sumtung 的帖子

原來大家都係呂明才,咁叩門時有咩會考小朋友呢?因為我都係心儀呢間學校:wahah ...
小朋友單獨同老師傾咗十分鐘到,問d乜嘢,我都唔係好清楚,應該有用英文傾解,因老師話阿仔英文幾好. 跟住同阿仔一齊見老師,先同家長傾咗一陣,問下點解會選呢間學校?對阿仔有乜嘢期望?平時點同小朋友相處?等等. 再跟住就俾4幅圖阿仔,叫佢排好先後,再講個故仔出來. 大概咁上下啦. 唔係好記得啦.

首頁

尾頁

跳至