自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

呢個女仔係咪上次打斷劉丹講獲獎感受嗰個?上次已經覺得佢懶醒搞到劉丹好似癡呆症咁。

子爵府

ming1120 發表於 23-11-20 06:27
想問你講嘅係咪呢個節目

應該係

子爵府

lemontea520 發表於 23-11-20 06:39
佢係幫劉丹兜喎。明明係劉丹唔記得台詞

普通人都會突然唔記得嘢停頓幾秒先再繼續講啦,何況老人家,不過唔好唔記得劉丹唔係退休人士,佢仲日日返緊工,愛回家裏面既佢記對白讀對白不知幾醒又唔係老人癡呆,點解唔俾多少少時間佢?可能比多幾秒時間佢已經可以繼續講落去,係都要沖出嚟打斷佢講嘢。人哋等咗成世攞到呢個獎就係比呢條懶醒靚妹搞禍咗尷尬到死,好似佢係息影左三十幾年轉數好慢嗰啲老人咁。

其實呢啲人每個職場都會有,就係你一做錯少少嘢,佢即刻衝出嚟,懶係幫你補鑊但其實你心諗我自己都做到啦洗你救。不過你已經喺老細面前樣衰咗,佢就威左

子爵府

loveclementine 發表於 23-11-20 09:33
聲夢1到而家都係兩年左右,
佢唔係今年先第一次做大show主持咩?
劉丹係幾多年前?

原來係上年台慶先啱,睇返條片原來劉丹都冇停幾秒咁耐,只係佢一路都講得好慢而現場又應該吹緊,條靚妹就沖出嚟想加快進度。(呢啲情況有大粒司儀會做啦,使佢操心?)最後佢同丹爺兩個一齊講嘢兩把聲重疊住,搞到劉丹好尷尬。

子爵府

hagupit 發表於 23-11-20 18:29
上次似係丹爺唔記得咗台詞,接唔到下一步點做,佢提丹爺請其他愛回家成員出嚟喎。不過今次表現就差咗少少
...

睇返片段,上次佢講完「不如叫埋佢哋出黎啦!」跟住睇佢隔離個拍檔講「好喎!」仲做埋動作配合,就知本身呢句係佢嘅台詞,只不過唔等劉丹講完就講咗先。所以佢同劉丹最後嗰句說話兩個疊埋一齊講。其實個timing 係有問題,因為當時丹爺說話係有連貫性唔係完全唔記得,只不過老人家講得慢同埋想搞吓氣氛,咁快插嘴似乎唔係咁適合,可以話係懶醒冇禮貌。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊