家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我倆夫妻跟你們相似,年青努力儲蓄,我三十

原帖由 大力大力 於 15-01-09 發表
我倆夫妻跟你們相似,年青努力儲蓄,我三十時歲祗有两個物業,現在6個也供滿,有自已公司,現在每個月叫老 ...
大力我真係封你做我偶像。我理論同你及樓主相似,我三十三歲同老公有三層樓一個車位,我又吾覺得現在好苦,會比自己適當物質享受。我唸都冇唸過有六層樓,現在以你為目標樓主我老公話next station is UK property。可否share多d information?我成日覺得英國太遠各方面都難控制。

大宅

引用:Quote:原帖由+ececbaby+於+15-01-09+發表英

原帖由 melle 於 15-01-09 發表
要看自己眼光,London/Birmingham/Manchester大部分都係呢三個core cities.
回報4-6% I would say,而預計 ...
可否比你agent資料我?每月commission大概幾多?易放租嗎?遇租霸有冇policy保障業主?可否透露下你單位價錢?多多指教

大宅

引用:Quote:原帖由+rabbs+於+15-01-09+發表好勁!

原帖由 大力大力 於 15-01-09 發表
我從無加按買多間,我是一間还一問草首期,因加按風险好大 ,如踫上97,03 樓市逆轉會好多人破產~
好勁

大宅

引用:Quote:原帖由+joeyleong+於+15-01-09+發表

原帖由 melle 於 15-01-10 發表
你可以上zoopla找盤, 有inquiry可send email去問,如問property details/lease data, etc。我用的birmingha ...
謝謝,好detail。

大宅

引用:如果你地有小朋友想法可能不同呢!+可能會為

原帖由 YY_2011 於 15-01-10 發表
如果你地有小朋友想法可能不同呢! 可能會為小朋友好肯洗錢。我地兩公婆就平日唔算十分慳, 都會食好野享受下 ...
我有一個三歲小朋友,已入學,老實講有小朋友真係使多好多錢。計過工人學費泠氣費水電煤等基本生活必備每月要使多一萬蚊,每末計食同著同出街娛樂。由於我同時平衡自己的生活享受,都會買名牌。但吾會狂買。食貴野都會,但有小朋友旅行費cut左好多,一年一次左右。我現在扣除供樓及一家人使費,每月家庭基金都會錢儲。

大宅

引用:Quote:原帖由+rabbs+於+15-01-10+發表咁英

不會有什麼DSD, SSD 問題
但都係香港你找mortgage那間銀行都要計你credit是否供得起, etc

...
英國樓是在香港銀行mortgage英國樓,對嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由+auemily+於+15-01-10+發表做

每人value不同而已,同姐妹你要求不同而已:)

有人覺得打一世工冇問題,有人覺得一世租樓冇問題,有人對將 ...
十分認同

首頁

尾頁

跳至