自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

茶走 發表於 24-3-21 08:39
題外話,其實我都好想做社區保姆,不過聽人講要考個啲咩陪月牌?
同埋要有好好既情緒等等。。
可惜,因為 ...

有心去試下
我未結婚前有做
而家再上講座,再返出來做

不用陪月牌
要家訪,見社工傾下偈,上幾個講座,過程中有學嬰兒按摩/拍痰,少少實習
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ychan^ 發表於 24-3-21 10:10
睇晒....好慘....我都陪佢喊。

唔明系佢話醫生話無表面傷痕,究竟點樣先會搞成咁?如果跌落地都會 ...

之前有人估係搖晃
可能係

昨日媽話姨姨湊的期間,bb有嘔過

我媽超傷心,但都唔會在人面前喊(即使之前2家人走左),但不代表不傷心

寶石宮

nanakobe0066 發表於 24-3-22 09:30
保母係仁愛堂轉介, 係仁愛堂唔透露保母電話, 有咁大個機構轉介, 有信心保證, 點知會出事, 係不幸事件
...

有d機構唔想大家私下接觸
媽媽諗住大機構會有揀選過,所以才信

而家d人怪媽媽唔喊,所託非人
佢同女已好慘了

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊