親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

sanyosanyo 發表於 18-11-6 13:46
今次唔想plan禁多,想跟團去東團,各位推薦邊間旅行社好?
同埋呢個時候東歐會唔會落雪?
我睇過東瀛遊,美麗 ...

我報左新華,話會喺出發前14天通知你成唔成團,即 1月7日 前。到宜家哩刻,我問佢地成左未都話未知...

我知道到7 號仲有 4 天時間,但大佬,到哩刻其實成唔成,旅行社都應該心中有數啦,唔成埋早d 話人知,等客人早d plan 轉團嘛,成嘅話客人都要預備嘅嘛, 唔係下下要等到7 號先通知係嘛

舊年有報過其它間旅行社,佢地唔成團早喺出發前一個月話我地知啦。 下次一定唔會再 join 佢lor

大宅

moneykhk 發表於 18-11-8 14:20
我已報了CNY 永安東歐9天12,599, 已成團.

計左稅項及導遊費未?

大宅

sanyosanyo 發表於 20-1-2 20:09
應該未夠客出發

一日未通知都唔敢去轉團。打親去同我報時一番說話: 我哋會喺出發前兩個星期通知你成唔成團

wcpcelia    發表於 20-1-7 11:10

大宅

bero 發表於 20-1-3 16:35
我暑假都參加了新華去俄羅斯, 佢地真係臨尾幾日先通知架, 個團係成嘅, 旅行社係咁, 一日未CONFIRM都可以俾 ...

啱又上左旅行社問,答案又係 同我day 1 book 時一樣:

宜家未成團,但成團機會大,我哋會喺出發前14 天通知你。

我埋同佢講 6號埋 14 天前lor. 佢話會係當日覆

其實都唔明點解佢地要chur 咁盡? 如果唔得早通知客人等客人可轉團,轉返佢地團都得啦。.

大宅

Anbelle 發表於 20-1-3 17:44
所以我唔喜歡跟團去, 會揀自由行, 1月8日出發去東歐+芬蘭

唉, 新華旅行社, 冇下次啦,唔會再揀佢lu.

大宅

bero 發表於 20-1-6 10:42
希望你成團啦, 玩得開心D

尋日通知左唔成團了。 跟住我轉左報其它間嘅團。

一間做左幾十年嘅公司,咁樣對d 客,真係...
冇下次

wcpcelia    發表於 20-1-7 11:10

大宅

ada29 發表於 20-1-10 08:35
如果唔係旺季好多旅行社都係咁,14日前先通知,我報時講明要成團先報,未確定成團就唔報,好彩冇報美藝華 ...

我喺報的時候佢哋話 "哩個新年團絕對可成團,如未成團我們會在 14 天前通知。" 我報的是 21/1 出發。
在 11月、12 月初時分別打過電話問,佢哋話太早喇,尚未碓定成團與否,如唔成團會係14 天前通知,但哩個期成團係冇問題ga.
12 月中,打去依然是如此說。
12月尾,上去佢哋中心問,當時要求他們如果不成團盡快告知,我會轉返佢哋團。 佢地職員依然話哩個係新年團,冇問題嗄。
1月1號, 打去,一職員話已成團,茶會係 6/1 下午 2 點。 我話但我未收到通知茶會時間。對方話會係哩兩日通知,因公司太忙,唔係得我哩一團。

大宅

lucial 發表於 20-1-10 10:11
我喺報的時候佢哋話 "哩個新年團絕對可成團,如未成團我們會在 14 天前通知。" 我報的是 21/1 出發。
在 1 ...

於是等了一天, 冇人通知

3/1 晚打去問, 竟然又話未成團,答覆嘅同報名答嘅一樣樣。我話你同事前兩日先覆我茶會時間,點解宜家又話唔成? 最後我忍唔住同佢哋講 7/1 已是出發前 14 天,到宜家都未知?

1 月4日 打去依然係同報名時的答覆一樣。 聽左好嬲lor. 我話離出發前14 日係 6/1, 成唔成團你地應該已清楚晒啦,唔成埋早d 話俾客人知lor, 唔係要chur 到咁盡,對客好 d, 人哋都會再搵返你嘅團報返啦。

大宅

lucial 發表於 20-1-10 10:13
於是等了一天, 冇人通知

3/1 晚打去問, 竟然又話未成團,答覆嘅同報名答嘅一樣樣。我話你同事前兩日先 ...

當然最後, 6/1 最後哩日通知你唔成團。

其實我唔係嬲佢地唔成團,係嬲佢地做左幾十年團,成唔成團經驗已有, 應該同時企係客人方面諗,早d 同客講,唔係chur 盡,唔理客人最後點。 一間咁樣對客嘅公司,唔會再有下次。

大宅

ada29 發表於 20-1-10 11:19
你21號,我原本都報21號,最後報左20號,12月尾收到手機短訊話幾號開茶會
...

喎時佢話我知 20/1 反而唔成機會大 wor, 所以先報 21/1.

21/1 成唔到,佢可以 suggest 我改 20/1 我都會考慮,但佢哋真係根本冇去 take care 客人

大宅

ada29 發表於 20-1-10 11:48
咁搞笑,我當時問就話兩日都有,兩日唔同航空公司,可能21號拎唔到機位,咁有冇叫你轉團啊?
...

當然係冇叫我轉啦。 even 我 4/1 打去佢地都係話成團機會大...

大宅

ada29 發表於 20-1-10 12:29
網上見20號收緊第三團啊,可以去睇下

新華? 不了

大宅

ada29 發表於 20-1-10 12:51
咁搵其他

yes, 搵左其它間日本5 天短程了因東歐全部 full 晒了。

大宅

ada29 發表於 20-1-10 12:54
咁多間都full啊?日本自由行都得

係啊。 有的最快都要 25/1但假期就唔到。
egl 21/1 得一個位唔夠位join.

大宅

ada29 發表於 20-1-10 15:46
都明既,咁出年先啦

旅途愉快

首頁

尾頁

跳至