夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

樓主你好, 人是有感情的, 唔需要為自己放唔開而唔開心, 你的表現是正常的.
也無需要怕俾子女見到你哭. 因為這一切, 都係正常的表現來的!
慢慢來, 時間係最大的醫師. 你一定會好的.
如果在家中有太多回憶, 星期六日出外走走, 你可以去自己媽媽屋企探下佢地 或者 帶子女去探下62.
再唔係星期六, 可以去明哥到幫手派飯. 俾多D野自己做, 唔好再想太多了.
事情總會過去的! 食多一點保重!
如果你真係食唔落, 試下買安怡奶粉飲, 安怡好有營養的, 可以補充身體所需的.

公爵府

回覆 tobytoby 的帖子

JM講的加營素會好D, 有減糖的, 可選減糖 . 網上有試飲裝, 登記左佢就會寄到屋企了.試飲裝入面有1包試飲+ 1張COUPON. 張COUPON在MANNING買, 可以買一送一, 抵好多的.https://www.abbottnutrition.com.hk/ensure/trial.php

公爵府

樓主肥返就好了.
樓主要小心, 唔知點解, 我覺得係小三出招, 唔知想迫C6對你做些什麼, 但C6又唔想, 所以煩緊.
男人煩得2樣, 一係錢, 一係女人. 所以佢應該係煩緊錢. 小心C6問你要錢呀!
小三個仔大約幾大? 會唔會小三話想送個仔出國, 叫你C6俾錢? 小三仲可以話, 個仔出左國, 佢地2個就可以一齊了. 總之你小心啦! 有事就上來, 大家都會幫你的.

公爵府

"大家都有錯" ~ 這句我真係接受唔到禾, 賤男出去找小三, 點解會樓主都有錯. 你叫佢解釋下?
愛你點解仲成日去找小三, 仲成日同佢WHATAPPS? 上星期仲話要買(食送)俾人喎! 之後仲專登提早食飯, 唔留飯俾樓主呀!當個仔要找學校時佢在那兒? 有無關心過個仔無書讀呀?
佢真係當樓主係傻的.
樓主你同佢講如果愛你以行動表示, 俾番間房你訓先. 佢就在廳訓, 睇下佢會唔會做? 睇下佢有幾愛你先?

公爵府

其實好最的方法, 先簽分居協議, 之後再睇佢的表現, 2年後再決定.
仲有樓主, 除左叫佢俾返間房你, 仲要叫佢個月俾 $10,000-15,000 家用你.
同佢講錢, 再叫佢俾番樓價的一半錢你.
你再考慮原唔原諒佢! 現在是最好講條件的時侯.
佢無錢時, 小三自然會走.
如果佢以上3樣都唔肯, 你就知道佢跟本係唔想走, 又唔想俾錢你了, 唔想再對樓主付出. 只係想講下, 做場戲, 就當無事.
之後佢又會繼續同小三談情說愛, 再一次傷害樓主的.
你信唔信, 你同佢講錢, 佢就立即打回原形, 反面俾你睇.

公爵府

仲有一招, 我睇韓劇學的, 即刻問佢取個手機來睇. 要即俾, 唔好俾時間佢CUT D 對話.
睇下佢2人的對話內容, 但睇完可能會立即心死了. 真係要承受得起先做這一步.
真心悔改的人, 係會俾樓主睇手機的. 因為以表清白.
但我估賤男, 唔會肯俾個電話樓主睇!

公爵府

樓主,祝你生日快樂!

公爵府

你C6真係極品來的! 自己出軌, 就將責任推介樓主, 所以自己才去找小三的. 現在就話小三唔肯分, 所以佢就要繼續同小三一齊. 你C6講到自己一D責任都無. 好似去找小三, 都係小三迫佢咁!
你C6講野, 樓主你都係唔好信佢好D.
如果小三真係咁愛佢, 之前你送C6 D野去, 佢點解唔即刻接收, 接收埋你C6啦?
C6話怕小三會自殺, 咁點解之前又唔怕樓主會自殺呀??
平心而論小三有個仔, 又點會自殺呀!
你C6都係借口多多, 唔肯同小三斷!

公爵府

樓主, 咁你C6現在有無煮你飯 同 留晚飯俾你?

公爵府

tobytoby 發表於 20-8-13 09:45
係呀!我唔想同佢一齊訓,我心仍在忐忑中⋯⋯成日覺得呢啲係個局嚟,唔好咁容易信佢。

我同律師講咗C6唔 ...

樓主真係要信自己的直覺, 女人的直覺都幾準的. 這個最大可能係局嚟.
我之前仲一直想, 你C6會唔會叫你俾錢佢, 用來俾小三的分手費.

樓主有勇氣同小三直接對話你好事, 即係樓主唔再怕面對佢地.
你同小三對話後, 我覺得都有些玄機的, 小三都認左同你C6好耐了 (即係你C6之前一直都呃你), 而且唔會咁容易同你C6斷的 (即係C6現在都仲係呃緊你啦!).

我覺得之後小三再打來, 你都可以照聽, 什至叫C6俾個電話你聽, 你要取番個主導.
記住你又無做錯, 錯的你C6同小三, 不用怕佢地.

公爵府

唉! 樓主如果我係你, C6話要車我去, 我會由得佢. 因為自己唔使迫又有車坐, 無所謂.
你有無留意下C6探62時, 係真心關心62, 定係純想陪你去, 討你歡心?
之後C6請食飯, 你想去的可以去, 唔想去就直接同佢講: "我唔想對住你食飯".
C6車你去之前你經常去的餐廳時, 當然是有目的啦! 佢想鉤起你的回憶, 但咁做係傷害緊你.
其實你都可以唔入去, 然後同佢講我唔想去這間餐廳食.
如果係我, 聽到老職員那番話, 我就會答佢: "我地攪緊離婚了"
這件事都睇到你C6係一個自私的人, 亳無考慮過你的感受, 無想過你鐘唔鐘意.
你要學下拒絕你C6. 你可以將自己的感受直接同佢講, 現在都唔需要再收收埋埋了.

公爵府

樓主防人之心不可無呀! 第日唔好再單獨同C6出去了. 即使探62, 坐C6車, 都同埋仔女先一齊去啦!
都唔知你C6有心定無意, 總之佢今次的行為, 又再一次傷害到樓主了.

樓主加油, 記著你有2個好生性的仔女. 仲有小心身體呀!

公爵府

C6 見到你就DELETE他們2人的對話, 即係佢地2個仲有野, 但又怕你睇到, 所以咪DELETE. 同埋在你面前唔接 同 唔睇. 即係佢地2人有D野進行緊, 係唔可以俾樓主知道的. 樓主要小心佢地呀! 仲要小心身體! 希望樓主快D好返.

公爵府

咁當錢係你的依靠好些, 起碼可靠些.

樓主要好好安排下自己的時間表, 有多D野做時, 就無時間再亂想野了.

公爵府

一知道告佢唔入,就即刻現形了. 原來之前係忍住忍住, 仲忍左你好耐. 咁即係話之前係做戲啦! 狗改不了吃屎呀! 快D飛左佢啦樓主.

公爵府

去啦, 去輕鬆下啦, 唔好成日在屋企, 一個人在屋企會左想右想的. 出去行下會好D的.
現在許多STAYCATION PLAN, 去酒店住1晚 包早晚餐, 都抵的.
或者參加1日遊的團, 可以四圍行下, 都好的.

公爵府

C6現在想飛個女人, 佢可能有把柄在個女人手中, 怕得罪佢. 想借你的手來飛佢呀!
你幫佢聽左個電話, 即係幫左佢, C6當然要多謝你啦! .
"之後我同C6講我接聽左女人電話,他攬住我沒有鬧我,依然只係叫我唔好聽,唔好理她,話無謂令自己唔開心⋯⋯當刻我冇哭冇激動⋯⋯" 你唔立即醒番C6, 點解你有講無做, 唔可以唔好聽,唔好理她嗎?
算啦! 唔好再理佢2個了.

公爵府

仔女可能唔習慣ZOOM的上課形式, 始終這樣上課係要一定的自律性的.
功課, 成積都可以追番的, 樓主無需太自責. 唔需要樣樣野都擔在自己身上的, 這樣擔子實在太重了.
學業上仔女自己都有責任的. 你有無同佢地傾過? 同仔女傾下, 了解下是那兒發了生問題先, 再慢慢改正. 哭~唔係解決問題的方法來的.

公爵府

樓主你想得太多, 太遠了. 同仔女傾左未? 傾下, 了解下先啦!
你有無問佢地, 其他同學是否都差左?
數學差, 一定唔關你事啦, 數要學完, 再做先至得, 要操住的.
無得返學, 先生講完, 無做 CLASSWORK, 仔女可能學完就算, 自己無再操番D數學題, 所以就退晒步.
你問下佢地, 是否如此? 如果係要改變下學習的方法. 如果再可以自律, 就要補習了.

公爵府

樓主, 明天會更好呀!

首頁

尾頁

跳至